GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Više od 8.000 zaraženih u Srbiji

Više od 8.000 zaraženih u Srbiji
KORONAVIRUS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.04.2020 / 17:24
Autor: SEEbiz / NOVA.rs
BEOGRAD - U Srbiji je u poslednja 24 časa od koronavirusa preminulo još pet zaraženih, a registrovano je i 263 novoobolelih.

Prema poslednjim zvaničnim podacima saopšenim na konferenciji za novinare Kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa, u Srbiji je od koronavirusa preminulo ukupno 156 osoba, a zaraženo je 8.042 pacijenta. Ukupno je testirano 64.303 osobe a u poslednja 24 časa testirano je 4.365 pacijenata.

Ukupno je hospitalizovano 3.044 pacijenata, a 85 je na respiratoru. Do sada su od koronavirusa izlečena 1.182 pacijenta.

Od novog virusa korona u Srbiji zaraženo je ukupno 545 zdravstvenih radnika. U centrima za socijalnu zaštitu i domovima za stare novi virus potvrđen je kod 561 korisnika i 149 zaposlenih. Ukupan broj izlečnenih je 67 korisnika i 17 zaposlenih.

Na Infektivnoj klinici KCS smešteno je 58 pacijenata, u staroj zgradi niškog Kliničkog centra 160, a u novoj 279, u KC Vojvodine smešten je 81 pacijent, u KC Kragujevac njih 73.

U KBC “Dr Dragiša Mišović” hospitalizovano je 238 osoba, na Pulmološkoj klinici KCS nalazi se 81 osoba, u KBC “Zemun” 308, a u KBC “Zvezdara” njih 264, u Opštoj bolnici Pančevo je 110, u leskovačkoj bolnici 117, u VMC “Karaburma” 41 i na na Insitutu Banjica 186.

Na Beogradskom sajmu je 186 osoba, u Domu studenata u Nišu 145, a Učeničkom domu Niš 93.

Na Novosadskom sajmu je 59, u Srednjom medicinskoj školi “Dva heroja” u Novom Pazaru 47, na Infektivnom odelenju novopazarske bolnice 19, u Hali sportova u Kruševcu smešteno je 45 , a u čačanskoj Plavoj hali 16.

U banji Junaković nalazi 47, u Seltersu u Mladenovcu 46, u

U Banji Koviljači 42, u Specijalnoj bolnici “Merkur” u Vrnjačkoj banj i 48, a u Niškoj banji 192 i u Sokobanji 63.

U KBC “Dragiša Mišović” od 238 pacijenata, smešteno je 42 dece, 27 majki, osam beba od kojih su tri pozitivne, devet porodilja, od koje su četiri pozitivne, šest trudinca i još dve žene koje su u toj ustanovi operativno prisutne.

Tagovi: koronavirus u Srbiji, Aleksandar Vučić, Gerontološki centar u Nišu
PROČITAJ I OVO
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
IN MEMORIAM
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
ZAGREB - Preminuo je veliki novinar i urednik te godinama jedno od najprepoznatljivijih lica Hrvatske televizije Damir Matković.
Anušić o pregovorima s DP-om: Idemo prema konačnom rješenju
PREGOVORI
Anušić o pregovorima s DP-om: Idemo prema konačnom rješenju
ZAGREB - U srijedu je održan novi krug konzultacija između pregovaračkih timova HDZ-a i Domovinskog pokreta, a nakon toga izjavu za medije da je HDZ-ov Ivan Anušić.
Petrov: Ne mislim da je pukla stranka
SUKOB U MOST-u
Petrov: Ne mislim da je pukla stranka
ZAGREB - Ja sam želio da budu svi , a oni nisu to mogli prihvatiti, kazao je Petrov.
Vučemilović: Nama i SDP-u je došao Penava, a HDZ-u ide Radić. To je jasna poruka
SIMBOLIKA
Vučemilović: Nama i SDP-u je došao Penava, a HDZ-u ide Radić. To je jasna poruka
ZAGREB - Vesna Vučemilović iz Hrvatskih suverenista kaže da su i oni jučer bili na pregovorima koji su prošli u konstruktivnom tonu.
Selak Raspudić: Zbopg Miletića sam odbila nositi listu za Europski parlament
OBJAŠNJENJE
Selak Raspudić: Zbopg Miletića sam odbila nositi listu za Europski parlament
ZAGREB - Marija Selak Raspudić rekla je da zbog poštovanja kolega iz Mosta pričekala sa svojim obraćanjem za medije kako bi Most u miru predao svoju listu za europske izbore.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE