GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Virski stožer odgovorio Capaku: Kod nas nema noćnih klubova

Virski stožer odgovorio Capaku: Kod nas nema noćnih klubova
ODGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.08.2020 / 20:15
Autor: SEEbiz
VIR - Stožer civilne zaštite Općine Vir priopćenjem je reagirao na izjavu ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslava Capaka da se Vir od srijede smatra žarištem zaraze koronavirusom.

Capak je na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera rekao da se 'puno slučajeva zaraze veže uz klubove na Pagu, Viru, u Makarskoj, Novalji i Vodicama' ističući pritom da nema preciznih podataka o broju zaraženih.

Priopćenje načelnika Stožera civilne zaštite Općine Vir Antonija Vučetića u nastavku prenosimo u cijelosti.

- Nastavno na izjavu epidemiologa Capaka, u dijelu u kojem navodi da je otok Vir novo žarište koronavirusa, iako sam navodi kako "nemamo preciznih podataka", ali onda ipak etiketiranje te tvrdnja o novom žarištu na otoku Viru u noćnim klubovima, premda na Viru takav ugostiteljski sadržaj ne postoji, u najmanju ruku nas iznenađuje. Dugo vremena je Općina Vir bila "korona-free" zona.

Napominjemo da se područje Općine Vir, a s obzirom na broj stanovnika i gostiju koji trenutačno borave, ne može smatrati novim žarištem. Naglašavamo da je Vir jedina turistička destinacija u Republici Hrvatskoj s više od milijun noćenja u prvih sedam mjeseci 2020. godine, što dovoljno govori samo za sebe o broju gostiju na području Općine Vir.

Kroz otok Vir je od početka godine prošlo cca 85.000 turista, a na Viru stalno živi 4.000 stanovnika. Na samom otoku od početka srpnja imali smo 6 slučajeva zaraženih corona virusom, od čega su dvije osobe ozdravile, a četiri su izolirane i oporavljaju se. Niti jedna osoba nije zaražena u trgovačkim ili ugostiteljskim objektima bilo koje vrste na otoku Viru, već se radi o povratnicima sa putovanja te bliskim obiteljskim kontaktima.

Uzimajući navedene činjenice u obzir, broj zaraženih na Viru gotovo je zanemariv.

Na Viru nema noćnih klubova, već rade isključivo barovi, restorani i kafići na otvorenim terasama. Svi navedeni objekti zatvaraju u 02:00 sata, sukladno odluci lokalnog stožera civilne zaštite, a koja je donesena početkom srpnja 2020. godine.

Stožer civilne zaštite Općine Vir više puta je naložio da svi objekti, javni, trgovački, ugostiteljski moraju provesti kompletnu dezinfekciju.

Građani, gosti i turisti na području Općine Vir strogo se pridržavaju uputa Stožera civilne zaštite RH, te provođenje istih provjerava svakodnevno putem pripadnika Stožera civilne zaštite Općine Vir, upravo svjesna koliko je važno pridržavati se svih epidemioloških mjera te koliko je važno osigurati maksimalnu sigurnost svojim gostima te stalnim stanovnicima te će to nastaviti i u budućnosti.

Tagovi: otok vir, noćni klubovi, Krunoslav Capak, Antonio Vučetić
PROČITAJ I OVO
Anušić o pregovorima s DP-om: Idemo prema konačnom rješenju
PREGOVORI
Anušić o pregovorima s DP-om: Idemo prema konačnom rješenju
ZAGREB - U srijedu je održan novi krug konzultacija između pregovaračkih timova HDZ-a i Domovinskog pokreta, a nakon toga izjavu za medije da je HDZ-ov Ivan Anušić.
Petrov: Ne mislim da je pukla stranka
SUKOB U MOST-u
Petrov: Ne mislim da je pukla stranka
ZAGREB - Ja sam želio da budu svi , a oni nisu to mogli prihvatiti, kazao je Petrov.
Vučemilović: Nama i SDP-u je došao Penava, a HDZ-u ide Radić. To je jasna poruka
SIMBOLIKA
Vučemilović: Nama i SDP-u je došao Penava, a HDZ-u ide Radić. To je jasna poruka
ZAGREB - Vesna Vučemilović iz Hrvatskih suverenista kaže da su i oni jučer bili na pregovorima koji su prošli u konstruktivnom tonu.
Selak Raspudić: Zbopg Miletića sam odbila nositi listu za Europski parlament
OBJAŠNJENJE
Selak Raspudić: Zbopg Miletića sam odbila nositi listu za Europski parlament
ZAGREB - Marija Selak Raspudić rekla je da zbog poštovanja kolega iz Mosta pričekala sa svojim obraćanjem za medije kako bi Most u miru predao svoju listu za europske izbore.
SAD odobrio 95 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu
POMOĆ
SAD odobrio 95 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu
WASHINGTON - Opsežni paket inozemne pomoći lako je prošao Kongres SAD-a kasno u utorak nakon višemjesečne odgode, otvarajući put za milijarde dolara novog financiranja Ukrajine u trenutku napretka ruskih invazijskih snaga i nedostatka vojnih zaliha Kijeva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE