GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vili Beroš novi ministar zdravstva

Vili Beroš novi ministar zdravstva
KADROVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.01.2020 / 16:11
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon konzultacija s Odborom za zdravstvo HDZ-a, užim vodstvom stranke želim obavijestiti javnost da ću Hrvatskom saboru predložiti da novi ministar zdravstva bude izvanredni profesor, doktor Vili Beroš, trenutno pomoćnik ministra zdravstva - obznanio je premijer Andrej Plenković novinarima u središnjici HDZ-a. 

Dodao je i kako Beroš ima potpunu, jedinstvenu potporu Odbora za zdravstvo.

- Ministarstvo treba voditi netko tko je upućen u sustav zdravstva, a Beroša to je - rekao je Plenković o novom Kujundžićevom nasljedniku.

Što se tiče konkretnih tema na kojima treba raditi, kaže da ih ima puno.

Podsjećamo, premijer Plenković razriješio je danas ministra zdravstva Milana Kujundžića dužnosti. Kazao da se Kujundžić vraća u Sabor. Među nasljednicima ministra Kujundžića u medijima se spominjalo njih nekoliko, državni tajnik Željko Plazonić, prof. dr. sc. Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb, dr. Dario Nakić iz zadarske bolnice te odabrani prof. dr. sc. Vili Beroš.

U svojoj imovinskoj kartici Beroš i supruga imaju dva kredita od ukupno 125.500 eura

Prije dolaska u Ministarstvo Beroš je bio pročelnik Zavoda za endokranijalnu neurokirurgiju u KBC-u Sestre milosrdnice.

U imovinskoj kartici koju je ispunio prilikom dolaska na dužnost pomoćnika ministra stoji da mu supruga radi u dječjem vrtiću, da ima neto plaću od 6184 kune, da zajedno imaju dva kredita, jedan od 50.000 eura podignut 2016. i drugi od 75.500 eura podignut 2008. godine.

U Zagrebu imaju dvije nekretnine, jednu od 140 kvadrata u Rudešu i drugu od 50 kvadrata u Vrapču. Imaju i voćnjak od 1692 kvadrata u Laduču. Beroš je i suvlasnik (s trećim osobama) stana od 75 kvadrata i kuće s okućnicom od 135 kvadrata u Jelsi na Hvaru, što je stekao nasljedstvom.

Supruga ima Audi A3 iz 2011. godine, a on Jeep iz 2008. godine. Suvlasnik je glisera, procijenjenog na 70.000 kuna. U imovinskoj kartici naveo je i da posjeduje sat Breitling, a vrijednost pokretnine u trenutku podnošenja izvješća bila je 35.000 kuna.

S obitelji ima i štednju od 25.000 eura.

Tagovi: Vili Beroš, Andrej Plenković, Milan Kujundžić, Vlada RH, Ante Ćorušić
PROČITAJ I OVO
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE