GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Veselica: Plenković mi je bio prijatelj u najtežim godinama, što se ne može reći za Milanovićeva oca

Veselica: Plenković mi je bio prijatelj u najtežim godinama, što se ne može reći za Milanovićeva oca
ODGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.04.2021 / 19:00
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Vladislav Veselica, član Uprave Janafa, odgovorio je predsjedniku Zoranu Milanoviću koji ga je spomenuo tijekom ranijeg današnjeg istupa.

Milanović je, između ostalog, ustvrdio da je Dragan Kovačević na čelu Janafa ostao i zahvaljujući svojem prijateljstvu s Vladislavom Veselicom, sinom Vladimira Veselice, kuma Milanovićeva pokojnog oca Stipe.

- Vezano uz posljednji istup predsjednika Milanovića u kojem se dotakao i pokojne braće Veselica, moga oca i strica, želim naglasiti kako je Andrej Plenković bio moj prijatelj i u najtežim godinama, iza sloma Hrvatskog proljeća kada su Marko i Vladimir Veselica od strane Tita proglašeni državnim neprijateljima broj 1 i 2", kaže Veselica i dodaje kako se to isto ne može reći i za Milanovićeva oca.

- Nažalost, isto se ne može reći i za Stipu Milanovića, vjenčanog kuma mog pokojnog oca Vladimira Veselice, koji je s mojom obitelji u razdoblju od 1972. do 1990. prekinuo svaki kontakt. Također, želim skrenuti pažnju kako je moj odnos s Draganom Kovačevićem bio isključivo profesionalan i formalan, a ne prijateljski ili interesno povezan, kako to insinuira Milanović”, kaže Veselica.

Milanović je danas spomenuo i kako su Vladislav Veselica i Andrej Plenković išli zajedno u razred.

- Koliko se Plenković družio s nećacima robijaša, to ostaje da se utvrdi, ali to je dokaz da Plenković ipak nije radio za KOS, nego za hrvatsku stvar", rekao je Milanović napominjući da je Veselica nećak Marka Veselice.

- Ono što se zna je da je Veselica blizak s Kovačevićem, on ga je kao rođenog brata vukao za sobom od Hagene, kasnije je radio u jednoj banci koja je u međuvremenu propala, a onda dolazi na visoko mjesto u Janafu, to nisam ni znao dok sam bio premijer, dakle to je prijateljski odnos, ustvrdio je Milanović.

- Dolaskom Plenkovića na čelo Vlade, Veselica avansira na mjesto člana Uprave Janafa. U Upravi nema puno ljudi, to su Kovačević, Veselica i nećak Ankice Tuđman... Ispričavam se na dijeljenju lekcija, ali to su sve činjenice koje golicaju barem malo novinarsku maštu, rekao je Milanović ponavljajući da on s Janafom nema nikakve veze.

Tagovi: Vladislav Veselica, Dragan Kovačević, Andrej Plenković, Zoran Milanović, Stipe Milanović, Marko Veselica, Vladimir Veselica
PROČITAJ I OVO
Petrov: Ne mislim da je pukla stranka
SUKOB U MOST-u
Petrov: Ne mislim da je pukla stranka
ZAGREB - Ja sam želio da budu svi , a oni nisu to mogli prihvatiti, kazao je Petrov.
Vučemilović: Nama i SDP-u je došao Penava, a HDZ-u ide Radić. To je jasna poruka
SIMBOLIKA
Vučemilović: Nama i SDP-u je došao Penava, a HDZ-u ide Radić. To je jasna poruka
ZAGREB - Vesna Vučemilović iz Hrvatskih suverenista kaže da su i oni jučer bili na pregovorima koji su prošli u konstruktivnom tonu.
Selak Raspudić: Zbopg Miletića sam odbila nositi listu za Europski parlament
OBJAŠNJENJE
Selak Raspudić: Zbopg Miletića sam odbila nositi listu za Europski parlament
ZAGREB - Marija Selak Raspudić rekla je da zbog poštovanja kolega iz Mosta pričekala sa svojim obraćanjem za medije kako bi Most u miru predao svoju listu za europske izbore.
SAD odobrio 95 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu
POMOĆ
SAD odobrio 95 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu
WASHINGTON - Opsežni paket inozemne pomoći lako je prošao Kongres SAD-a kasno u utorak nakon višemjesečne odgode, otvarajući put za milijarde dolara novog financiranja Ukrajine u trenutku napretka ruskih invazijskih snaga i nedostatka vojnih zaliha Kijeva.
DIP zaprimio 25 lista za europske izbore
LISTE
DIP zaprimio 25 lista za europske izbore
ZAGREB - Državno izborno povjerenstvo (DIP) zaprimilo je 25 kandidacijskih lista za europske izbore koji će se održati u nedjelju, 9. lipnja, a na kojima će birači izabrati 12 europskih zastupnika na pet godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE