GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Verbalni okršaji ne mogu prikriti političko-pravosudnu močvaru

Verbalni okršaji ne mogu prikriti političko-pravosudnu močvaru
MALA KRONIKA RADNOG TJEDNA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.04.2021 / 17:51
Autor: Nikola Bekavac
ZAGREB - Verbalni okršaji na relaciji Milanović-Pupovac-Plenković uz asistenciju Šeksa i Jandrokovića nisu nešto čime ćemo se baviti u ovome tekstu.

Radije bismo naglasak stavili na problem političke korupcije, nereda u pravosuđu i projekata koji će privući novac iz EU jer to je ono što Hrvatskoj može donijeti pomak nabolje. Urlanje u eter, koliko god zabavno bilo, samo je zabava za već odavno izluđene građane.

Ponedjeljak, 29. ožujka

Milanović, Plenković, Jandroković, Pupovac, Šeks.....ne, hvala. Možda tek poruka velikom Vođi da se ostavi uređivanja medija i discipliniranja novinara te pobrine da silne milijarde eura Hrvatskoj prestanu biti tek obećanja, kao i cjepivo.

HDZ-ovac Krunoslav Capak, prva zaštitna maska Hrvatske, trebao bi postaviti pitanje kolegama u Srbiji kako organizirati cijepljenje, ako ne za građane susjednih zemalja, onda za turiste koji bi došli na Jadran. I to besplatno, tj. na račun svih nas. Platforma "Cijepi se" na koju smo svi pozvani da se prijavimo tako je stručno napravljena da svi dobivamo isti odgovor: "stariji su na redu, čekajte". Koji stariji, koliko čekati?

Utorak, 30. ožujka

Za velikog Vođu ne postoji problem neplaćanja lijekova veledrogerijama. On to ne prati, za to postoji sustav. A prvi čovjek sustava, naš prijatelj Vili, očito prije konzultacija sa svojim uredom za odnose s javnošću, problem bi riješio povećanjem izdvajanja za zdravstvo. Njegov državni tajnik za te dugove, od koji su neki stariji od 400 dana (60 dana je zakonski rok za plaćanje, prekoračite ga Vi prema državi i blokada i ovrha su automatizam), kaže da nisu njihovi dugovi, da su stariji od dvadeset godina. Nisu, jer su oni na vlasti tek pet godina pa tako imaju još valjda petnaest godina vremena.

Ali zato za svog vjernog HDZ-ovca, pa makar bio USKOK-ov osumnjičenik, imaju razumijevanja. Nakon što je ostao bez gradonačelničke i saborske fotelje zbrinut je u Dom zdravlja u Požegi. Mimo natječaja, na mjesto koje je oslobođeno otkazom zaposlenici na određeno uz komentar da mora od nečega živjeti. Tisuće nisu mogle računati na takvu pomoć i godinama su na "turističkim" putovanjima od Irske do Njemačke.

Srijeda, 31. ožujka

Obilježili smo 30. obljetnicu krvavog Uskrsa na Plitvicama i prisjetili prve žrtve agresije na Hrvatsku Josipa Jovića. Kao i u svemu, kod nas, problem je bio protokol, tko može s kim. Problem se mogao vrlo lako riješiti, određivanjem jednodnevne izolacije za Milanovića i Plenkovića da braniteljima ne zagade taj dan.

Zdravko Mamić bere plodove svog pravosudnog rada. Dvojica sudaca koje je hranio, opijao, obuvao i vodao po svijetu, suspendirani su. Ne moraju raditi, ali će primati pola plaće. Moraju od nečega živjeti. Međutim, njegov prijatelj sudac Turudić je ostao bez položaja prvog kaznenog suca u državi. Taj dio, očito, nije dio Mamićeve pravosudne reforme.

Četvrtak, 1. travnja

Za razliku od dosadašnjih godina, ove je bilo malo prvotravanjskih/aprilskih šala. Neke koje su plasirane u javnost nisu uopće izazvale uzbuđenje građana jer s obzirom na stanje na političkoj sceni ne bi bilo čudno ni da su istinite.

Veliki Vođa nakon sjednice Vlade pred novinarima, kao da u ruci ima špil karata, kroz prste je propustio sažetak magneta koji bi trebao privući milijarde eura iz EU. Kaže, dosta Vam je sažetak da se ne mučite sa stotinama stranica originala. U to da će taj "špil" papira donijeti milijarde vjeruju samo njegovi partijski drugovi. A što bi drugo? Niz je tu reformi koje su dio mnogih dosadašnjih predizbornih obećanja, uglavnom neostvarenih. Zaboravili su pak, da EU moćnici daju eure samo za konkretne provedive reforme i konkretne projekte koji imaju izgleda za realizaciju. To nam nije baš jača strana.

Petak, 2. travnja

Hvala premijeru na još jednom obećanju o količinama cjepiva koje su nam obećane, bez imalo srama dodvornički je izjavio ministar zdravstva od milja zvan "hvala Vam na tom pitanju". To ga nitko nije pitao, ali je čovjek osjetio potrebu da učvrsti svoj položaj ministra koji se svakodnevno igra vatrogasca u požaru koji proždire zdravstveni sustav.

Smislio je genijalan plan. Otprilike, kao da ste na šumski požar koji hara hektarima šume krenuli s kantom vode. Pacijente kojima nedostaju lijekovi jer veliki Vođa nema namjeru dati nalog da se isplate državni dugovi, podijelio na one kojima trebaju i one kojima ne trebaju lijekovi. Lijekove onkološkim pacijentima država će plaćati cesijama, ustupit će svoja potraživanja od treće strane kako novac ne bi nestao u labirintu birokracije ministarstva zdravstva i HZZO-a.

A što se tiče ostalih pacijenata najavio je nove sastanke nakon blagdana i nova rješenja. Zasigurno će i ona biti u funkciji održavanja na ministarskoj poziciji.

Tagovi: Milorad Pupovac, Zoran Milanović, Andrej Plenković, Vladimir Šeks, dug bolnica, prvotravanjske šale
PROČITAJ I OVO
Manolić prebolio koronu
VIRUS
Manolić prebolio koronu
ZAGREB - Josip Manolić je imao covid - 19, zarazio se koronavirusom, i prebolio tu bolest.
Karadžića prebacuju u zatvor u Britaniji
ZATVOR
Karadžića prebacuju u zatvor u Britaniji
LONDON - Osuđeni ratni zločinac Radovan Karadžić, prvi predsednik Republike Srpske ostatak kazne služiće u zatvoru u Britaniji, preno je britanski portal "Guardian".
Plenković: Milanović je prevarant
PREMIJER
Plenković: Milanović je prevarant
PULA - Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ponovno je Zorana Milanovića nazvao prodavačem boze te prevarantom jer, kako je istaknuo, nije predsjednik svih građana Hrvatske, što bi prema Ustavu trebao biti, nego mu je motiv djelovanja i politička misija - antihadezeovska agenda.
Kon: Mladića pamtim kao izvanrednog oficira
PORUKE
Kon: Mladića pamtim kao izvanrednog oficira
BEOGRAD - Vodeći srpski epidemiolog Predrag Kon jedna je od najistaknutijih osoba u Srbiji posljednjih godinu dana.
Milanović Plenkovića nazvao dobro uvježbanim lažovom
PREDSJEDNIK
Milanović Plenkovića nazvao dobro uvježbanim lažovom
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio i u srijedu na Facebooku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE