GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Većinski vlasnici Kupara zatečeni tužbom ministra Paladine

Većinski vlasnici Kupara zatečeni tužbom ministra Paladine
REPOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.04.2022 / 07:37
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Najbogatiji ministar u Vladi, protiv kojeg DORH provodi izvide, trenutno na sudu traži milijune. Ivan Paladina za svoj deset-postotni udio u vlasništvu projekta Kupari tužio je singapurskog suvlasnika koji drži preostalih devedeset posto. Ministar potražuje desetke milijuna kuna.

Deset posto udjela u projektu Kupari ministar Ivan Paladina je upisao u imovinsku karticu. Novog suvlasnika Kupara je tužio. Ročište će se održati danas na trgovačkom sudu. Ni ministar ni odvjetničko društvo koje ga zastupa o tome ne žele govoriti.

No vrte se veliki iznosi. Nova TV doznaje da su Singapurci za devedeset posto udjela u Kuparima platili 45 milijuna kuna. Za svojih deset posto ministar je tražio više od šezdeset milijuna. Nakon procjene vještaka o vrijednosti ministrovnih dionica, Paladina sad traži dvadeset, dok su mu novi vlasnici Kupara spremni isplatiti oko pet milijuna.

“Ja vam mogu reći da su moji klijenti ugledna hotelska korporacija iz Singapura i da su oni zatečeni ovakvim razvojem događaja, ne svojom krivnjom, našli su se pod svjetlima reflektora u situaciji u kojoj sada njih tuži aktualni ministar upravo onog ministarstva koje odlučuje o projektu kao takvom”, istaknuo je odvjetnik Fran Olujić.

Ministar je nedavno rekao da ne želi ni na kakav način sudjelovati u projektu Kupari 1 te kako ne želi niti jednu informaciju o istome. A priča oko njegove imovine sve je zapetljanija. U DORH je stiglo više kaznenih prijava. Sada provode izvide, a ministar odgovara i na pitanje o tomu što će biti ako mu iz DORH-a pokucaju na vrata.

“Apsolutno sam spreman, naravno da to nikom nije ugodno, ali ja sam potpuno miran po tom pitanju”, kazao je. Miran je i premijer. “Na njemu je da sam tumači sve što se tiče njegove imovine, to nema veze ni s vama ni sa mnom”, kazao je Andrej Plenković o ministru.

U fokusu je sudski spor i udio u projektu Kupari, dvije strane zasad se razilaze po pitanju toga vrijedi li deset posto vlasništva pet ili dvadeset milijuna kuna.

Tagovi: Kupari, avenue ulaganja, Fran Olujić, HPL Group, Kupari Luxury Hotels d.o.o., Four Seasons, Sergej Gljadelkin, Ivan Paladina
PROČITAJ I OVO
Biden: Senat ne može izbjeći institut filibustera i zaštititi pravo na pobačaj
POBAČAJ
Biden: Senat ne može izbjeći institut filibustera i zaštititi pravo na pobačaj
WASHINGTON - Američki predsjednik Joe Biden rekao je u petak skupini demokratskih guvernera da u Senatu nema dovoljno glasova da se izbjegne institut 'filibustera' (opstrukcijske taktike) kako bi se nakon odluke Vrhovnog suda, koji je srušio presudu Roe protiv Wade, zaštitilo pravo na pobačaj.
Plenković o Milanoviću: Jedino što je pokazao jest da je spreman zloupotrijebiti Hrvate u BiH
PREMIJER
Plenković o Milanoviću: Jedino što je pokazao jest da je spreman zloupotrijebiti Hrvate u BiH
OSIJEK - “Sve što je napravio jest da je dao lažnu nadu našim ljudima tamo. Kad je prvi put ta ideja o blokadi Finske i Švedske bila na stolu, rekao sam, otiđi u Madrid, reci to”, rekao je.
Povećana koncentracija prizemnog ozona u Zagrebu
OPASNO
Povećana koncentracija prizemnog ozona u Zagrebu
ZAGREB - Grad Zagreb savjetuje djeci, trudnicama, starijim građanima, kroničnim respiratornim i plućnim bolesnicima da ne izlaze na otvoreno zbog prekoračenja praga obavješćivanja za prizemni ozon od 180 mikrograma po kubičnom metru, koje je zabilježeno u petak od 12,30 sati.
Revizori: Europska komisija previše sluša šačicu konzultanata
OCJENE
Revizori: Europska komisija previše sluša šačicu konzultanata
BRUXELLES - Europska komisija previše se oslanja na nekolicinu konzultantskih tvrtki, utvrdio je Europski revizorski sud (ECA) u izvješću, upozorivši na brojne 'rupe' u propisima i na moguće sukobe interesa.
Milanović: Plenković i dvorske lude odlučili ne boriti se za naše interese
PREDSJEDNIK
Milanović: Plenković i dvorske lude odlučili ne boriti se za naše interese
ZAGREB - “Ministar koji je stručnjak za kafilerije me htio navući da ja tamo potpisujem neki protokol. Pa ja to ne bih nikad potpisao, ni s punomoći vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE