GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Večernji list objavio snimku razgovora s Beljakom

Večernji list objavio snimku razgovora s Beljakom
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.05.2020 / 21:54
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Večernji list objavio je, nakon poreknuća i tvrdnja o laži, snimku razgovora s predsjednikom HSS-a Krešom Beljakom u kojem je rekao da je predlagao predsjedniku SDP-a Bernardiću da se u koaliciju pozovu sve moguće ideološki različite stranke kojima je zajedničko da su protiv HDZ-a.

Taj je dnevni list u ponedjeljak je objavio udarnu vijest s naslovom "Beljak: SDP je nudio koaliciju i Mostu". Beljak je ubrzo porekao da je u dogovoru sa SDP-om suradnju nudio i Mostu, a Bernardić je ustvrdio da je objava tog lista laž, no Večernji je zatim objavio snimku razgovora Beljaka i njihovog istaknutog novinara Denisa Romca.

"Dakle, mi smo imali, ne znam, prije 80 godina izbore kojima je opozicija, a tu možemo povući paralelu, gdje se pod vodstvom Vlatka Mačeka na izborima 1938. okupila cjelokupna opozicija. Od krajnje ljevice do krajnje desnice protiv vladajućih. U tom smislu sam ja i predlagao Bernardiću i on se s tim složio, da se pozovu, govorimo o mjesecu prije mjesec dana, čak i Most i sve moguće ideološke različite pozicije, a kojima je zajednički nazivnik taj da su protiv HDZ-a. Međutim, naravno, od strane Mosta nije bilo interesa. Dakle, s podsmijehom se tome pristupilo", kaže Beljak u objavljenoj snimci.

U snimci Beljak dodaje da je to učinio "inkognito".

"Više onako izbjegavajući teren, predložio i Grmoji i Petrovu. Međutim to je s podsmijehom odbačeno, a što je i jasno jer se radi o neostvarenim HDZ-ovcima koji ne promišljaju niti su ikad promišljali o bilo kojoj drugoj priči osim HDZ-a", govori Beljak u snimci.

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja oštro je odbacio tvrdnje čelnika HSS-a, rekavši kako mu je "nejasan Beljakov motiv da ovako laže".

Bernardić je izjavio da je tekst Večernjeg lista u kojem se navodi da je Beljak, u dogovoru s njim, razgovarao o širokoj predizbornoj koaliciji s Mostom laž te da je to demantirao i Beljak.

Beljak je danas u razgovoru za N1 televiziju kazao da je to bio kratak razgovor od nekoliko minuta na hodniku.

"Ne vidim kakva bi to bila afera i problem, jasno izbori se približavaju i HDZ pokušava napraviti sve da pokušaju razbiti koaliciju, naravno neće uspjeti. Ne bih htio dalje raspravljati na tu temu, nije to bio službeni razgovor, nego kuloarski, hodnički razgovor, nije bilo govora o bilo kakvim pregovorima i suradnji, nego tek nabačena ideja koja naravno nije naišla na nikakvu reakciju", rekao je Beljak.

Dodao je da je ideja bila njegova te da je razgovor bio u smislu da se okupe sve snage koje su protiv HDZ-a, ali ništa više negoli legitimno razmišljanje i ništa više od toga.

HDZ je u ponedjeljak poručio kako se „Restart koalicija” već u prvom tjednu treba restartat i kako su to pravi pokazatelj razine neozbiljnosti dvojice “čelnika opozicije”.

"'Restart koalicija' već se se u prvom tjednu treba Restartati. Dugo su trajali. Nakon afere s plagiranjem naziva koalicije, već danas se Bernardićeva družina potrošenih plagijatora počela raspadati. Bernardić optužuje Beljaka da laže, jer je potonji izgleda razotkrio pregovore između SDP-a i MOST-a, koji su trebali ostati u najstrožoj tajnosti”, objavio je HDZ na svom facebook profilu.

Tagovi: Večernji list, Krešo Beljak, Davor Bernardić, Most, Restart koalicija
PROČITAJ I OVO
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
Plenković osvanuo na TikToku
DRUŠTVENE MREŽE
Plenković osvanuo na TikToku
ZAGREB - Andrej Plenković je u jeku kampanje otvorio profil na još jednoj društvenoj mreži, a riječ je o TikToku.
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
LISTE
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
ZAGREB - Izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu tijekom dana predao je i SDP odnosno njihova koalicija Rijeke pravde.
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
UHIĆENJA
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv četiri osobe i jedne tvrtke zbog tri subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava.
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
RAZOČARANI
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
ZAGREB - Umirovljenici su u srijedu dobili još jedan Vladin dodatak, ali umjesto veselja, neugodno ih je iznenadio manji iznos od onoga koji su očekivali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE