GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vasiljković najavljuje ulazak u politiku

Vasiljković najavljuje ulazak u politiku
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.04.2020 / 14:25
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, posle 13 i po godina prvi put je u subotu umesto u hrvatskoj zatvorskoj ćeliji prespavao u udobnom krevetu u Beogradu.

Ipak, simbol srpskog otpora u Hrvatskoj u ratnim godinama na početku razgovora za “Alo!” kroz smeh kaže da mu to uopšte nije najjači utisak u ovim novonastalim okolnostima, nego činjenica da je osetio da ga Srbi nisu zaboravili. Hrvati su se potrudili da mu zagorčaju čak i izlazak iz Lepoglave, put do Srbije bio je mučan i težak, a u spoljašnjem svetu sačekala ga je epidemija koronavirusa, zbog koje neće moći da uživa u slobodi. Ipak, on se ne žali, kaže da je srećan čovek i moli sve građane da ne napuštaju svoje kuće.

- Čuo sam se juče sa prijateljima, saborcima, čitavim državnim vrhom, predsednikom i ministrima, i svi su mi poželeli dobrodošlicu. Sebe doživljavam kao uzornog građanina i ne želim da iko pomisli da u ovoj situaciji imam neke privilegije. Od maja 2019. do sada bio sam u izolaciji, u samici, i ako meni to nije bilo teško i ako mi nije teško da nastavim da budem izolovan, niko nema pravo da kaže da ne može da izdrži nekoliko nedelja. Uozbiljimo se, ljudi, vidim da se i neki moji prijatelji ljute kad predsednik Vučić kaže da ne izlazimo. Ja ću vam reći što predsednik nije, a što je opasnije - kaže Kapetan Dragan i nastavlja:

- Pilot sam po profesiji, pa sve razumem i još imam informacije da se u Australiji, Latinskoj Americi i Južnoj Africi virus širi strahovitom brzinom, a tamo tek počinje zima. Velika je verovatnoća da će nam se virus vratiti u oktobru i ostati tokom zime. Ovo može da bude veća katastrofa od kuge i kolere. Ja vam kažem, a znate, nisam kukavica i paničar. Ljudi, to je toliko mala cena, da ostanete kod kuće da biste spasli nečiji život. Ostaću zatvoren sve dok nam struka i Vlada ne saopšte da možemo da izađemo. Onda ću da se družim sa svima, da obiđem sve koji su me podržavali, da dođem i u vašu redakciju, da popijemo kafu, da se rukujemo - naveo je naš sagovornik.

Govoreći o planovima za budućnosti i vremenu nakon pandemije, najavio je da planira da uđe u politiku.

- Nemam političku ideologiju, potpuno sam apolitičan, zanima me odbrana Srba, Srbije, porodice, žena i dece. Sa tim motivima spreman sam da uđem u politiku i parlament, da branim Srbe koji su po zatvorima zbog greha rođenja. Ne bih se priključio nekoj stranci, ali sam spreman da radim sa svakom. Na izborima ću sa prijateljima i saborcima nastupiti kao “Nezavisna lista Kapetan Dragan”. Imaćemo mnogo žena na listi, bar 55 odsto, jer sam poznat po tome što sam uvek poštovao žene, prvi sam koji je ženi dao uniformu i imala je apsolutno isti tretman kao muškarci - najavljuje Kapetan Dragan.

Tagovi: kapetan Dragan, Dragan Vasiljković
PROČITAJ I OVO
Jakupčić: Odbili smo sve pritiske Josipe Rimac
AFERA VJETROELEKTRANE
Jakupčić: Odbili smo sve pritiske Josipe Rimac
ZAGREB - Ističe kako Hrvatske šume odbijaju navode predstavnika CEMP-a o bilo kakvom ‘reketu’ i kočenju investicije. Tvrdi da investitor prilikom izgradnje nije poštivao navedene uvjete te je počinio šumsku štetu.
Bijela kuća pozvala Kinu na poštivanje ljudskih prava
POZIV
Bijela kuća pozvala Kinu na poštivanje ljudskih prava
WASHINGTON - Bijela kuća pozvala je Peking na poštivanje ljudskih prava, ispunjavanje obveza prema Hong Kongu i prestanak progona etničkih i vjerskih manjina, u priopćenju objavljenom uz 31. godišnjicu krvavog slamanja prodemokratske pobune na Trgu Tiananmen.
U Španjolskoj prva presuda u korist zdravstvenih radnika zbog nedostatne opreme
PRESUDA
U Španjolskoj prva presuda u korist zdravstvenih radnika zbog nedostatne opreme

MADRID - Sud u pokrajini Aragón, na istoku Španjolske, donio je u četvrtak osuđujuću presudu protiv tamošnje regionalne vlade jer zdravstvenim radnicima nije osigurala zaštitni materijal za liječnje oboljelih od koronavirusa.

Vrh Ministarstva poljoprivrede znao je za rabote Josipe Rimac
ISTRAGA
Vrh Ministarstva poljoprivrede znao je za rabote Josipe Rimac
ZAGREB - Iz dana u dan pojavljuju se novi detalji o istrazi protiv Josipe Rimac i dvanaest suosumnjičenika u aferi Vjetroelektrane.
Milanović: DORH je mislio na Plenkovića. Nisu mislili valjda na Batmana?
SLIKOVITO
Milanović: DORH je mislio na Plenkovića. Nisu mislili valjda na Batmana?
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović u Sisku se osvrnuo na izjavu premijera Andreja Plenkovića da se DORH u današnjoj objavi da su zabranjeni bilo kakvi oblici utjecaja i pritisaka na njih, referirao na izjave predsjednika, a ne na njegove.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE