GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vanđelić neće biti kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba

Vanđelić neće biti kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.02.2021 / 22:41
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Damir Vanđelić, privremeni ravnatelj Fonda za obnovu nakon potresa, ipak neće biti kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba, doznaje Jutarnji list, a svoju odluku objavit će sutra na konferenciji za medije u 9.30 sati.

Pregovori oko mogućnosti da ga HDZ podrži na izborima trajali su duže vrijeme, ali očito su pukli i sada je, potvrđeno je Jutarnjem listu, jasno da nastavlja s poslom u Fondu za obnovu.

Sugovornici iz vrha stranke govorili su nam tijekom dana kako Vanđelić u utrku želi ući slobodnih ruku, odnosno da sam bira svoje buduće suradnike, da ima utjecaj i na sastavljanje liste, ali i da ima presudan glas kada je u pitanju postizborno koaliranje koje nikako ne bi trebalo ići u smjeru dogovora s Milanom Bandićem.

Vrh stranke, rekli su nam sugovornici, nije bio baš sklon da mu popusti u svemu što zahtijeva, ali svi s kojima smo razgovarali ograđivali su se od detalja ponude koja je bila na stolu, jer su pregovore vodili osobno premijer i Vanđelić u četiri oka.

No, u stranci službeno negiraju da je bilo uvjetovanja.

„Ništa od navedenog o nekakvim uvjetovanjima gospodina Vanđelića nije istina. Bespredmetno je tvrditi da bi gospodin Vanđelić uopće postavljao bilo kakve uvjete HDZ-u vezane za lokalne izbore. Uloga gospodina Vanđelića je vođenje Fonda za obnovu nakon potresa te o operativnim aktivnostima daje obavijesti članovima Vlade. Sve ostalo su medijske spekulacije. HDZ ide na izbore u Zagrebu s namjerom da pobijedi, kao što je i pobijedio u sve četiri zagrebačke izborne jedinice na parlamentarnim izborima”, poručuju službeno iz stranke te najavljuju da će HDZ na vrijeme predstaviti svog kandidata i tim za Zagreb.

A Vanđelić, kažu izvori bliski njemu, htio je potpuno novu politiku, kao što je i sam rekao nedavno za Jutarnji list da je „bitno radi li se novo i bitno bolje sutra ili se nastavlja po starom, a samo su nova lica”, a pitao se može li mu zagrebački HDZ to omogućiti kada postoji opasnost da popriličan broj članova potajno podržava Bandića.

- On je privremeni ravnatelj Fonda, fokusiran je na obnovu, a HDZ će odlučiti o svom kandidatu na razini gradskog odbora kada odlučimo o svim kandidatima za lokalne izbore, a to će biti u sljedećim tjednima – rekao je danas Plenković.

Tagovi: Damir Vanđelić, HDZ, Milan Bandić, Andrej Plenković
PROČITAJ I OVO
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ODGOVOR
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ZAGREB - "Danas u 17 sati reći ću vam što mislim o onome što je u ime Ustavnog suda danas rekao HDZ-ovac Miroslav Šeparović. A do tada pogledajte kako HDZ donosi odluke tzv. Ustavnog suda", napisao je predsjednik Milanović.
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
OŠTRO
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare s početkom u 15:30 u središnjici stranke na Iblerovom trgu.
Puhovski: Nije ispravno Milanoviću oduzeti pravo da bude mandatar ako podnese ostavku
STAVOVI
Puhovski: Nije ispravno Milanoviću oduzeti pravo da bude mandatar ako podnese ostavku
ZAGREB - Ustavni sud u petak je donio odluku prema kojoj predsjednik Republike Zoran Milanović zbog svojih istupa tijekom prdizborne kampanje, a bez prethodnog podnošenja ostavke, ne može biti mandatar za sastav buduće vlade, a ni premijer.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE