GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ustavni sud BiH svoje zaposlenike cijepio u Srbiji

Ustavni sud BiH svoje zaposlenike cijepio u Srbiji
NEOBIČNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.03.2021 / 14:57
Autor: SEEbiz / H
SARAJEVO - Svi zaposlenici Ustavnog suda Bosne i Hercegovine uspjeli su se cijepiti protiv koronavirusa, no cjepivo su umjesto u svojoj zemlji primili u Srbiji, potvrđeno je u utorak iz sjedišta tog suda u Sarajevu.

Procjepljivanje stanovništva u BiH praktično još nije počelo, jer osim simbolične količine ruskog cjepiva Sputnjik V i nešto doniranog cjepiva AstraZenece ta zemlja još nije dobila ništa od cjepiva naručenog posredstvom mehanizma COVAX, niti je do sada uspjela izravnim pregovorima osigurati nešto od cjepiva zapadnih proizvođača.

U Ustavnom sudu BiH taj su problem odlučili riješiti tako što će zatražiti pomoć iz Srbije.

"Ustavni sud BiH je u suradnji i uz potporu Ustavnog suda Srbije, Ministarstva vanjskih poslova Srbije, veleposlanstva Srbije u BiH i Ministarstva zdravstva Srbije svim zaposlenicima Ustavnog suda BiH omogućio cijepljenje u Srbiji", stoji u priopćenju suda.

Pojasnili su kako je cijepljenje prvom dozom obavljeno 15. ožujka u bolnici u Užicu, a naknadno će na sličan način biti organizirano i cijepljenje drugom dozom.

Zbog te su se pomoći zahvalili svima u srbijanskim institucijama dodajući kako su njihovu pomoć prihvatili "imajući u vidu epidemiološku situaciju u BiH izazvanu pandemijom koronavirusa, uvažavajući upozorenja i preporuke epidemiološke struke, uzimajući u obzir procjenu rizika za zdravlje zaposlenih, te potrebu osiguranja nesmetanog procesa rada Ustavnog suda BiH".

Tagovi: Ustavni sud BiH, cjepivo, vakcinacija
PROČITAJ I OVO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE