GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

USKOK pokrenuo istragu protiv Gzima Redžepija

USKOK pokrenuo istragu protiv Gzima Redžepija
ISTRAGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.04.2021 / 17:16
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - Gzim Redžepi (45), bliski suradnik pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koji je bio s njim kada je Bandiću pozlilo, te ga je pokušao reanimirati, osumnjičen je za trgovinu utjecajem. Ne navodeći njegovo ime, USKOK je priopćio da je protiv njega zbog toga pokrenuo istragu.

Redžepi se sumnjiči, da je koncem kolovoza 2020. koristeći autoritet kojeg nesumnjivo uživa kao zastupnik Gradske skupštine Grada Zagreba i višegodišnji bivši zamjenik pročelnice Ureda za zdravstvo Grada Zagreba, te činjenicu da je bio čovjek od povjerenja Milana Bandića pokušao utjecati na ishod vještačenja u jednom sudskom postupku koji se vodi pred Općinskim građanskim sudom u Zagrebu.

Riječ je o slučaju koji se bavio izmjenom odluke o roditeljskoj skrbi i uzdržavanju. Nakon što je u tom postupku sud imenovao dvojicu vještaka za provođenje multidisciplinarnog psihijatrijsko-psihologijskog vještačenja kako bi se odlučilo s kojim će s kojim će roditeljem maloljetno dijete stanovati, Redžepi je, kako se sumnja, tijekom provođenja vještačenja inicirao sastanak s jednim od imenovanih vještaka.

Radi se o vještaku koji je zaposlenik i ujedno zamjenik ravnatelja Psihijatrijske bolnice koju je osnovao Grad Zagreb, odnosno zaposlenik je bolnice na čije poslovanje Redžepi, kako se sumnja, može utjecati. Stoga se sumnjiči da je inicirao sastanak s vještakom kako bi osigurao da njegov nalaz odgovara ocu djeteta, odnosno da vještačenje bude u njegovu korist te da se tako utječe na ishod sudskog postupka u njegovu korist.

Tijekom sastanka Redžepi je, kako se sumnja, vještaku rekao da je dobar prijatelj s tužiteljem u navedenom sudskom postupku, odnosno ocem djeteta. Pri tome je isticao da je riječ o kvalitetnoj osobi koja je uz to donirala novac Gradu Zagrebu. Naveo je i da je riječ o čovjeku koji je dobar otac, čime je kako se sumnja, neizravno aludirao da se treba izraditi nalaz u njegovu korist. Također je od vještaka zatražio da ga izvijesti kakvu će odluku u tom predmetu donijeti. No vještak nije htio postupiti tako, već je htio postupiti isključivo po pravilima struke, pa je rekao Redžepiju da će se izuzeti iz predmeta, na što je Redžepi negodovao, kazavši da ga ne zadovoljava takav razvoj događaja.

Tagovi: Gzim Redžepi, USKOK, Milan Bandić, trgovina utjecajem
PROČITAJ I OVO
Biden: Cyber ​​napadi mogu dovesti do pravog rata
SYBER NAPADI
Biden: Cyber ​​napadi mogu dovesti do pravog rata
WASHINGTON - Američki predsjednik Joseph Biden upozorio je da bi značajniji cyber napad na Sjedinjene Države mogao dovesti do "pravog rata" s velikom snagom.
Najveći sudski spor u novijoj povijesti Svete Stolice
PRONEVJERA
Najveći sudski spor u novijoj povijesti Svete Stolice

VATIKAN - Kardinal Rimokatoličke crkve Angelo Becciu, nekada blizak saradnik pape Franje, i još nekoliko ljudi, odgovaraju pred sudom u Vatikanu na optužbe o proneveri više desetina miliona evra Svete stolice i poslovima sa sumnjivim ulagačima.

Poljska: Svećenici su bili uključeni u trećinu slučajeva pedofilije od 2017. do 2020.
PEDOFILIJA
Poljska: Svećenici su bili uključeni u trećinu slučajeva pedofilije od 2017. do 2020.

VARŠAVA - Svećenici su bili uključeni u gotovo trećinu kaznenih djela pedofilije prijavljenih u Poljskoj od 2017. do 2020. godine, objavilo je u utorak državno povjerenstvo koje je proučavalo više od tristo slučajeva u tom razdoblju.

Biden: Zaštitne maske i cijepljenje su najbolji načini da izbjegnemo lockdown
PORUKE
Biden: Zaštitne maske i cijepljenje su najbolji načini da izbjegnemo lockdown
WASHINGTON - Američki predsjednik Joe Biden u utorak je izjavio da su nošenje zaštitinih maski i cijepljenje na područjima u kojima dominira delta soj koronavirusa najbolji načini za izbjeći lockdown kakav je zemlja doživjela prošle godine.
Amerikanac osuđen zbog odavanja informacija o ciljanim ubojstvima dronovima
OSUDA
Amerikanac osuđen zbog odavanja informacija o ciljanim ubojstvima dronovima
WASHINGTON - Bivši analitičar američke obavještajne službe osuđen je u utorak na 45 mjeseci zatvora zbog toga što je novinarima dao informacije o tajnom vojnom programu ciljanih ubojstava bespilotnim letjelicama u mandatu Baracka Obame.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE