GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

USKOK pokrenuo istragu protiv Gzima Redžepija

USKOK pokrenuo istragu protiv Gzima Redžepija
ISTRAGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.04.2021 / 17:16
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - Gzim Redžepi (45), bliski suradnik pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koji je bio s njim kada je Bandiću pozlilo, te ga je pokušao reanimirati, osumnjičen je za trgovinu utjecajem. Ne navodeći njegovo ime, USKOK je priopćio da je protiv njega zbog toga pokrenuo istragu.

Redžepi se sumnjiči, da je koncem kolovoza 2020. koristeći autoritet kojeg nesumnjivo uživa kao zastupnik Gradske skupštine Grada Zagreba i višegodišnji bivši zamjenik pročelnice Ureda za zdravstvo Grada Zagreba, te činjenicu da je bio čovjek od povjerenja Milana Bandića pokušao utjecati na ishod vještačenja u jednom sudskom postupku koji se vodi pred Općinskim građanskim sudom u Zagrebu.

Riječ je o slučaju koji se bavio izmjenom odluke o roditeljskoj skrbi i uzdržavanju. Nakon što je u tom postupku sud imenovao dvojicu vještaka za provođenje multidisciplinarnog psihijatrijsko-psihologijskog vještačenja kako bi se odlučilo s kojim će s kojim će roditeljem maloljetno dijete stanovati, Redžepi je, kako se sumnja, tijekom provođenja vještačenja inicirao sastanak s jednim od imenovanih vještaka.

Radi se o vještaku koji je zaposlenik i ujedno zamjenik ravnatelja Psihijatrijske bolnice koju je osnovao Grad Zagreb, odnosno zaposlenik je bolnice na čije poslovanje Redžepi, kako se sumnja, može utjecati. Stoga se sumnjiči da je inicirao sastanak s vještakom kako bi osigurao da njegov nalaz odgovara ocu djeteta, odnosno da vještačenje bude u njegovu korist te da se tako utječe na ishod sudskog postupka u njegovu korist.

Tijekom sastanka Redžepi je, kako se sumnja, vještaku rekao da je dobar prijatelj s tužiteljem u navedenom sudskom postupku, odnosno ocem djeteta. Pri tome je isticao da je riječ o kvalitetnoj osobi koja je uz to donirala novac Gradu Zagrebu. Naveo je i da je riječ o čovjeku koji je dobar otac, čime je kako se sumnja, neizravno aludirao da se treba izraditi nalaz u njegovu korist. Također je od vještaka zatražio da ga izvijesti kakvu će odluku u tom predmetu donijeti. No vještak nije htio postupiti tako, već je htio postupiti isključivo po pravilima struke, pa je rekao Redžepiju da će se izuzeti iz predmeta, na što je Redžepi negodovao, kazavši da ga ne zadovoljava takav razvoj događaja.

Tagovi: Gzim Redžepi, USKOK, Milan Bandić, trgovina utjecajem
PROČITAJ I OVO
Nema dokaza da alkohol utječe na djelotvornost cjepiva
ALKOHOL
Nema dokaza da alkohol utječe na djelotvornost cjepiva
LONDON - Nema dokaza da alkohol nakon cijepljenja protiv covida utječe na učinkovitost cjepiva, objavila je britanska regulatorna agencija za lijekove (MHRA), koja je reagirala nakon što su na društvenim mrežama zaredali napisi o tomu da je potrebno suzdržati se od alkohola dva tjedna nakon cijepljenja.
New York Times: Maske na otvorenom su beskorisne
MASKE
New York Times: Maske na otvorenom su beskorisne
NEW YORK - Kada je američki Centar za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti (CDC) prošlog mjeseca objavio nove smjernice za nošenje maski, naveli su da se 'manje od 10 posto' prijenosa covida-19 događa na otvorenom, piše New York Times. Mediji su ponovili tu statistiku i ona je brzo postala standardni opis učestalosti vanjskog prijenosa.
Eskalacija sukoba Izraela i Hamasa, sve veći broj civilnih žrtava
ŽRTVE
Eskalacija sukoba Izraela i Hamasa, sve veći broj civilnih žrtava
TEL AVIV - Sukobi Izraela i Hamasa eskalirali su jučer, izraelski premijer najavio je da će intenzivirati napade na Gazu, dok je UN-ov izaslanik za Bliski istok pozvao na prekid vatre i upozorio da "troškove rata plaćaju obični ljudi".
Novi povratak Dimitrija Rupela
POVRATAK
Novi povratak Dimitrija Rupela
LJUBLJANA - Jedan od najpoznatijih diplomata s ovih prostora Dimitrij Rupel na mala vrata se vraća na slovensku javnu scenu.
U Hrvatsku stiže brzi kućni test za koronu
TEST
U Hrvatsku stiže brzi kućni test za koronu
ZAGREB - "Taj test će biti na pljuvačku, postoje još dvije vrste - jedna je bukalna sluznica, a drugi je na površini nosa, registracija je napravljena u Njemačkoj, ali mi očekujemo i druge testove koji će proći tu kontrolu", rekao je član uprave Medike Jakov Radošević.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE