GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uskok optužio bivšu voditeljicu financija općine Sračinec za milijunsku štetu

Uskok optužio bivšu voditeljicu financija općine Sračinec za milijunsku štetu
OPTUŽNICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.07.2022 / 12:31
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Uskok je podigao optužnicu protiv bivše voditeljice poslova financija u Općini Sračinec, tereteći je da je od 2011. do kraja kolovoza 2018. općinu oštetila za više od 1,6 milijuna kuna.

Osumnjičenicu terete da novac koji je podizala sa žiro-računa kao i novac koji joj je predan radi polaganja nije polagala u blagajnu već ga je zadržavala za sebe, izvijestio je u petak Uskok, tereteći je da je na štetu općine sebi pribavila korist u iznosu od 1.674.743 kune.

Uskok je objavio samo dob osumnjičenice, a po pisanju medija riječ je o Renati Sabati.

Optužnicom, koju je Uskok podigao pred zagrebačkim Županijskim sudom nakon provedene istrage, 52-godišnju ženu tereti se za zlouporabu položaja i ovlasti i krivotvorenje isprave.

Novac sa žiro-računa na temelju virmana potpisanih od načelnika podizala je od 1. siječnja 2011. do 31. kolovoza 2018. u svojstvu općinske voditeljice poslova financija, koristeći ovlast podizanja novčanih sredstava, sumnja Uskok.

Radi prikrivanja zlouporaba prikazivala je da su podignuta novčana sredstva iskorištena za poslovanje općine pri čemu je u dnevniku knjiženja knjižila ulazne račune dobavljača u većim iznosima od stvarnih te izrađivala neistinite ulazne račune dobavljača.

Porezne prihode prikazivala je u iznosima različitim od stvarno uplaćenih, kao i isplatu donacija raznim udrugama na temelju zamolbi za donacije koje je sama izrađivala.

Nakon toga je izrađivala neistinite bankovne izvode kako bi prikrila uzetu gotovinu.

Terete je da je novac iz blagajne za svoje potrebe podizala koristeći ovlaštenje obavljanja gotovinskih isplata iz blagajne, a kako bi prikazala da je novac utrošen za potrebe općine, sačinjavala je neistinite isplatnice za robu koju općina nije nabavila, kao i račune koje dobavljači nisu ispostavili.

Foto: Nova TV

Tagovi: Renata Sabati, Sračinec
PROČITAJ I OVO
Ugovor Novi START: Rusija prekida američku inspekciju u svojim vojnim bazama
POTEZI
Ugovor Novi START: Rusija prekida američku inspekciju u svojim vojnim bazama
MOSKVA - Rusija je u ponedjeljak objavila da obustavlja američku inspekciju predviđenu u njezinim vojnim bazama na temelju ugovora Novi START, važnog ugovora dviju velesila o nuklearnom razoružanju, istaknuvši da je to odgovor na američko ometanje sličnih ruskih inspekcija u Sjedinjenim Državama.
Rusija razmatra da gradi vojnu bazu u Srbiji?
MEDIJI
Rusija razmatra da gradi vojnu bazu u Srbiji?
BEOGRAD - U Srbiji bi se mogla pojaviti ruska vojna baza koja će obavljati različite izviđačke zadatke i nadgledati okolinu, smatra ruski vojni ekspert i istoričar Boris Julin, prenosi lenta.ru, veoma čitani ruski portal koji je od 2020. u vlasništvu Sberbanke.
Poslodavci traži hitne mjere Vlade za ublažavanje udara poskupljenja struje
ZAHTJEVI
Poslodavci traži hitne mjere Vlade za ublažavanje udara poskupljenja struje
ZAGREB - Najvažniji energent za 80% naših tvrtki, električna energija, posljednjih je mjeseci za gospodarstvo drastično poskupjela.
Veliki pomor ribe u Slavonskom Brodu
KATASTROFA
Veliki pomor ribe u Slavonskom Brodu
SLAVONSKI BROD - Veliki pomor ribe zabilježen je u Slavonskom Brodu.
Gromovi izazvali 30-ak požara u Splitsko-dalmatinskoj županiji
POŽARI
Gromovi izazvali 30-ak požara u Splitsko-dalmatinskoj županiji
SPLIT - Kraće grmljavinsko nevrijeme koje je u ponedjeljak poslijepodne zahvatilo Splitsko-dalmatinsku županiju izazvalo je tridesetak požara, doznaje se u županijskom Vatrogasno-operativnom centru Split.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE