" />
"> USKOK odgovara Grmoji: Odbačaj prijave nije rezultat ničijeg pritiska | SEEbiz.eu

USKOK odgovara Grmoji: Odbačaj prijave nije rezultat ničijeg pritiska

USKOK odgovara Grmoji: Odbačaj prijave nije rezultat ničijeg pritiska
ODGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.10.2020 / 22:53
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - USKOK je u srijedu, odgovarajući na prozivke Mostovog saborskog zastupnika Nikole Grmoje da je premijer Andrej Planković utjecao na odbacivanje prijave oko navodne afere u Ministarstvu vanjskih poslova, priopćio da odbačaj prijave "nije rezultat ničijeg pritiska".

"Rješenje o odbačaju kaznene prijave vezane za navodne nepravilnosti u radu Ministarstva vanjskih i europskih poslova, o kojem je ponovno svoje neutemeljeno mišljenje izrekao zastupnik u Hrvatskom saboru, nije posljedica ničijeg pritiska niti utjecaja već je utemeljeno isključivo na rezultatima provedenih izvida, odnosno utvrđenom činjeničnom stanju, što je detaljno i obrazloženo", objavio je Uskok na svojoj internetskoj stranici.

"To što isti zastupnik u Hrvatskom saboru nema uvid u spis posljedica je propisanih zakonskih i poslovničkih odredbi što mu je vrlo dobro poznato", dodaje Uskok.

Podsjećaju da je Uskok, postupajući po kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja, proveo izvide tijekom kojih je pribavio sve relevantne podatke i cjelokupnu dokumentaciju.

"Provedenim izvidima nije utvrđena osnovana sumnja u počinjenje prijavljenih kaznenih djela, kao niti bilo kojeg drugog kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti, slijedom čega je doneseno rješenje o odbačaju kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja", kažu u Uskoku.

Dodaju da je "sukladno odredbama Zakona o kaznenom postupku, rješenje dostavljeno Ministarstvu vanjskih i europskih poslova. Uvid u predmetni spis nije omogućen osobama koje sukladno Zakonu o kaznenom postupku i Poslovniku državnog odvjetništva na to nemaju pravo, pa tako, kao što smo već naveli, ni zastupniku u Hrvatskom saboru", ističe Uskok.

Navode i da je Grmoja, ne spominjući ga poimence, dosad višekratno ponovio te i nadalje ponavlja niz neutemeljenih zaključaka i kritika na rad Uskoka, a potom i DORH-a, "namjerno diskreditirajući postupanje provedeno na odredbama relevantnih zakona i odluku donesenu na temelju tih zakona".

Grmoja je, gostujući na televiziji N1 u srijedu prozvao premijera Plenkovića da je utjecao na odbacivanje prijave o navodnim nezakonitostima u vezi razmještanja diplomatskog osoblja, na koje je ukazao 'zviždač' koji je u međuvremenu otpušten iz državne službe.

Tagovi: Nikola Grmoja, USKOK, Andrej Plenković, afera Janaf
PROČITAJ I OVO
Republikanac htio ući u zgradu Kongresa s napunjenim pištoljem
NEVJEROJATNO
Republikanac htio ući u zgradu Kongresa s napunjenim pištoljem
WASHINGTON - Policija Kapitola istraživala je u petak incident u koji je bio uključen republikanski zastupnik kod kojeg je pronađen napunjeni pištolj dok je pokušavao ući u Zastupnički dom, otkrio je dužnosnik Kapitola.
Empatija kao školski predmet u Danskoj
INOVATIVNO
Empatija kao školski predmet u Danskoj
KOPENHAGEN - Iako su matematika i znanost važne u životu, u Danskoj se empatija prepoznaje kao jedna od najvažnijih životnih lekcija koja će ljude odvesti dalje nego što će to ikada učiniti brojevi i formule.
Nepoznati idioti otrovali psa koji je spašavao ljude u Petrinji
STRAVIČNO
Nepoznati idioti otrovali psa koji je spašavao ljude u Petrinji
SLANO - Nakon tužne vijesti da je u Slanome otrovan potražni pas koji je bio obučen za spašavanje ljudi iz ruševina, trogodišnja belgijska ovčarka Alis, kontaktirali smo njezinog vlasnika Srđana Boticu.
Savez udruga HOS-a: Kako to da Milanoviću nije smetala naša zastava dok je bio premijer?
REAKCIJE
Savez udruga HOS-a: Kako to da Milanoviću nije smetala naša zastava dok je bio premijer?
ZAGREB - Savez udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga prozvao je predsjednika Milanovića da ne poštuje jednu ratnu postrojbu i čuvare njene tradicije, nakon što je jutros predsjednik RH otkazao sudjelovanje na obilježavanju VRO Maslenica zbog osoba s 'ustaškim obilježjima'.
Skandalozno: Medicinske sestre u covid bolnici Dubrava plešu uz zvuk harmonike
TULUM
Skandalozno: Medicinske sestre u covid bolnici Dubrava plešu uz zvuk harmonike
ZAGREB - Večeras je objavljena skandalozna snimka tuluma u KB-u Dubrava, najvećoj covid-bolnici u Hrvatskoj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE