GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

USKOK neće predlagati ukidanje istražnog zatvora za Dragana Kovačevića

USKOK neće predlagati ukidanje istražnog zatvora za Dragana Kovačevića
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.04.2021 / 17:57
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Uskok je u ponedjeljak izvijestio da neće predlagati ukidanje istražnog zatvora za bivšeg šefa Janafa Dragana Kovačevića, iako je poslijepodne dopunio obranu pa su mediji nagađali da je odlučio priznati optužbe kako bi izašao na slobodu.

Ne navodeći identitet Uskok je potvrdio da je Kovačević na vlastiti zahtjev u Uskoku iznio dopunu svoje obrane.

Mediji su zbog toga nagađali da će biti pušten iz istražnog zatvora u kojem je od prošloga tjedna zbog opasnosti da bi na slobodi mogao utjecati na svjedoke.

"Budući da nakon iznesene dopune obrane i nadalje opstoji osnova na temelju koje je sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu okrivljeniku odredio istražni zatvor, ovaj ured neće predlagati njegovo ukidanje", priopćio je Uskok.

Kovačević koji je u prosincu nakon tri mjeseca izašao iz Remetinca gdje je zatvoren nakon pokretanja istrage u slučaju Janaf ponovno je završio iza rešetaka u četvrtak, 8. travnja.

S njim su, zbog utjecaja na svjedoke zatvoreni i vlasnik tvrtke Cefis Ivan Širić, bivši direktor Sektora sigurnosti i zaštite u Janafu Vlado Zorić i direktor tvrtke M.G.S. Edi Seifried.

Uskok sumnja da je Kovačević od Širića u zamjenu za dobivanje oko 30 milijuna kuna vrijednih poslova s Janafom primio novi Alfa Romeo Giulietta za kćer, najam Lexusa za sina, stan u luksuznom zagrebačkom Ban Centru te novi stan na splitskom Žnjanu.

U prvoj istrazi Kovačević je osumnjičen za pogodovanje poduzetniku Kreši Peteku koji mu je za uzvrat navodno dao 1,96 milijuna kuna mita u gotovini.

U tom su kraku istrage među osumnjičenima i dvojica bivših gradonačelnika i saborskih zastupnika – HDZ-ov Dražen Barišić te SDP-ov Vinko Grgić koje je Petek navodno također podmićivao kako bi mu pogodovali u dobivanju milijunskih poslova.

Odvojeno je Organizacija zemalja-izvoznica nafte (OPEC) jutros na svojoj internetskoj stranici priopćila da je cijena barela referentne košarice nafte njezinih članica u petak iznosila 61,14 dolara, što znači da se nije znatnije promijenila u odnosu na prethodni trgovinski dan.

Tagovi: Dragan Kovačević, Cefis, Ivan Širić, afera Janaf, Krešo Petek, Ivo Farčić, Janaf, Goran Puklin, Mirela Alerić Puklin
PROČITAJ I OVO
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE