GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ukrajinski fotograf Maks Levin pronađen mrtav blizu Kijeva

Ukrajinski fotograf Maks Levin pronađen mrtav blizu Kijeva
TRAGEDIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.04.2022 / 15:07
Autor: SEEbiz / H
KIJEV - Ukrajinski fotograf Maks Levin (40), o kojemu tri tjedna nije bilo nikakvih informacija, pronađen je mrtav nakon povlačenja ruskih vojnika s područja blizu Kijeva, objavilo je u subotu ukrajinsko predsjedništvo.

"Levin je nestao 13. ožujka u zoni sukoba u Kijevskoj regiji. Njegovo je tijelo 1. travnja pronađeno blizu sela Guta Međugirska", nekoliko desetaka kilometara sjeverno od glavnog grada, objavio je na Telegramu dužnosnik ukraijnskih vlasti Andrij Jermak.

Po podacima ukrajinske nevladine organizacije IMI (Institut za medije i informacije), koji se poziva na preliminarne informacije iz Ureda glavnog tužitelja, "nenaoružanog novinara su s dva hica" pogodili ruski vojnici.

Četrdesetogodišnji Levin, otac četvorice sinova, surađivao je s mnogim ukrajinskim i međunarodnim medijima, među kojima i britanskom agencijom Reuters za koju je radio gotovo deset godina.

"Maks je Reutersu od 2013. slao upečatljive fotografije i videozapise iz Ukrajine. Njegova smrt veliki je gubitak za svijet novinarstva. Naše su misli s njegovom obitelji u ovom teškom trenutku", rekao je John Pullman, Reutersov globalni urednik za vizuale.

Godine 2014., na početku ukrajinskog rata protiv ruskih separatista, uspio je pobjeći iz Ilovajska, tada opkoljenoga grada na jugoistoku, u kojemu su u samo nekoliko dana ubijene stotine ukrajinskih vojnika.

Od početka ruske invazije na Ukrajinu ubijeno je nekoliko ukrajinskih i zapadnih novinara, više desetaka ih je ranjeno.

Najmanje ih je troje poginulo na sjeveroistoku Kijeva gdje su bjesnili sukobi između ukrajinskih snaga i ruske vojske, koja se posljednjih dana povlači i napušta sela oko glavnoga grada.

Tagovi: Maks Levin, rat u Ukrajini
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE