GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ukinuta karantena za Murter i Betinu

Ukinuta karantena za Murter i Betinu
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.04.2020 / 12:46
Autor: SEEbiz / H
ŠIBENIK - Karantenske mjere za naselja Murter i Betina koje su bile na snazi od 25. ožujka od danas su ukinute, izvijestili su u subotu iz Županijskog stožera Civilne zaštite Šibensko-kninske županije u kojoj od jučer nema novih pozitivnih na koronavirus pa je broj zaraženih i dalje 81.

Prema mišljenju epidemiologa, trenutna situacija u Murteru, vezano za obolijevanje od koronavirusa, je dobra.

Od početka epidemiološke obrade u Murteru je bilo 28 osoba zaraženih koronavirusom, a 162 osobe su bile pod epidemiološkim zdravstvenim nadzorom i mjerama samoizolacije u trajanju 14 dana.

Od zadnje novooboljele osobe, koja nije bila poznati kontakt oboljele osobe, niti je bila pod epidemiološkim zdravstvenim nadzorom, prošlo je devet dana. U međuvremenu se razbolio obiteljski kontakt navedene osobe, što nije neočekivano, izvijestili su iz stožera.

U srijedu i četvrtak testirane su još dvije skupine ljudi u Murteru, kako bi epidemiolozi provjerili ima li nekontroliranog širenja bolesti u općoj populaciji.

Po nalazima koji su pristigli u subotu, 18. travnja, a koji su svi negativni, epidemiolozi su zaključili da nema potrebe za produljenjem karantenskih mjera za mjesta Murter i Betina.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 11 osoba, od kojih je jedna osoba na respiratoru, a dva pacijenta su i dalje na respiratoru u splitskom KBC-u.

Od počeka epidemije do danas u Šibensko-kninskoj županiji 18 osoba ozdravilo je od koronavirusa.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i dalje je 467 osoba, od kojih je 310 kontakt s oboljelim od COVID-19, a u samoizolaciji su ukupno 383 osobe.

U zadnja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljene su dvije dojave o kršenju mjera samoizolacije, a provjerom je utvrđeno da nije bilo kršenja navedenih mjera.

Tagovi: karantena za Murter i Betinu, koronavirus u Hrvatskoj, Goran Pauk
PROČITAJ I OVO
Plenković: Milanović okolo zove ljude pa oni zovu mene
PREMIJER
Plenković: Milanović okolo zove ljude pa oni zovu mene
BRUXELLES - Andrej Plenković otputovao je dan nakon izbora u Bruxelles na drugi izvanredni summit EU-a.
Mario Radić: Mogu zvati koliko hoće, mi ćemo imati čvrsti stav
JASNA PORUKA
Mario Radić: Mogu zvati koliko hoće, mi ćemo imati čvrsti stav
ZAGREB - Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić dao je izjavu nakon stranačkog sastanka u Hotelu International.
Koji je sljedeći potez Milanovića? Analitičar objašnjava
ANALITIČARI
Koji je sljedeći potez Milanovića? Analitičar objašnjava
ZAGREB - Politički analitičar Ivan Rimac bio je gost Novog dana N1 televizije s kojom je komentirao izbornu noć i moguće koalicije nakon izbora.
Grmoja: HDZ je blizu da sastavi vladu
PREDVIĐANJA
Grmoja: HDZ je blizu da sastavi vladu
ZAGREB - Nikola Grmoja iz Mosta za N1 je govorio o dojmovima nakon izbora i mogućim koalicijama. Most održava sastanak kako bi analizirao rezultate izbora.
Plenković: Vrlo skoro će se doznati s kim će HDZ formirati većinu
NEODREĐEN
Plenković: Vrlo skoro će se doznati s kim će HDZ formirati većinu
ZAGREB - Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković najavio je u četvrtak da će se vrlo skoro doznati s kim će HDZ formirati većinu u Saboru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE