GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uhićeni vlasnici doma u Andraševcu u kojem je izgorjelo šestero ljudi

Uhićeni vlasnici doma u Andraševcu u kojem je izgorjelo šestero ljudi
UHIĆENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.02.2020 / 09:16
Autor: SEEbiz / index.hr
ZAGREB - Jutros su uhićeni vlasnici doma za starije i nemoćne u Andraševcu u kojem je ovog siječnja u požaru izgorjelo šestero štićenika.

Iz Policijske uprave krapinsko-zagorske potvrdili su za Zagorje.com da su uhićene dvije osobe u dobi od 48 i 51 godine zbog sumnje u počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti, a u vezi kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Inspekcijskim nadzorom obiteljskog doma za starije i nemoćne u Andraševcu, u kojem je prije mjesec dana u požaru tragično poginulo šestero štićenika, utvrđene su brojne nepravilnosti, zbog čega su protiv poslodavca podneseni kaznena prijava Državnom odvjetništvu i optužni prijedlog prekršajnom sudu.

Nadzore obiteljskog doma Zelena oaza proveli su inspekcija rada i zaštite na radu te sanitarna i građevinska inspekcija, pri čemu samo sanitarna inspekcija nije utvrdila veće nedostatke, priopćio je Državni inspektorat prije dva tjedna.

Inspekcijskim nadzorom u području zaštite na radu utvrđeno je da poslodavac nije postupao u skladu s propisima zaštite na radu ni tehničkim propisima pa je kazneno prijavljen zbog sumnje da je doveo u opasnost živote i imovinu općeopasnom radnjom i sredstvom.

Nadzorom inspektora rada u području radnih odnosa utvrđeni su brojni prekršaji, zbog čega je protiv poslodavca prekršajnom sudu podnesen optužni prijedlog.

Riječ je o sklapanju uzastopnih ugovora o radu na određeno vrijeme s istim radnikom bez objektivnog razloga i neprijavljivanju radnika na mirovinsko osiguranje prije početka rada.

Utvrđeno je da ugovor o radu nije sklopljen u pisanom obliku prije početka rada, a radniku prije početka rada nije izdana pisana potvrda o sklopljenom ugovoru.

Poslodavac nije ni prijavljivao radnike na obvezno zdravstveno osiguranje

Poslodavca prekršajno terete i da nije u roku 24 sata od prestanka rada odjavljivao radnike i u propisanom roku prijavljivao ni odjavljivao radnike s obveznog zdravstvenog osiguranja.

Građevinska inspekcija utvrdila je na lokaciji Andraševec, Dolinska 22, da su u katastru i zemljišnim knjigama evidentirane dvije građevine - stambena kuća i gospodarska građevina. Za stambenu kuću učinjena je povreda propisa gradnje te je u tijeku podnošenje prekršajnog prijedloga za uklanjanje nezakonito izvedene dogradnje stambene građevine.

Za gospodarsku građevinu, koja je korištena do dana požara, utvrđeno je da se koristila protivno namjeni jer je bila evidentirana kao gospodarska građevina, a ne stambena. Građevinska inspekcija navodi ada je u proceduri podnošenja optužnog prijedloga nadležnom sudu.

Za građevinu na lokaciji Andraševec, Dolinska 8, utvrđeno je da je njezino stanje izgrađenosti nepromijenjeno u odnosu na ozakonjeno.

Sanitarna inspekcija u nadzoru nije utvrdila veće nedostatke koji bi zahtijevali poduzimanje upravnih mjera, priopćio je Državni inspektorat.

Tagovi: Andraševec, Zelena oaza, starački dom
PROČITAJ I OVO
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE