GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uhićen sudac Vekić kojeg je Mamić optužio za kriminal

Uhićen sudac Vekić kojeg je Mamić optužio za kriminal
UHIĆENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.11.2021 / 10:27
Autor: SEEbiz
OSIJEK - Osječki sudac Zvonko Vekić, osumnjičen za primanje mita od bjegunca Zdravka Mamića, jutros je uhićen u novoj akciji policije i USKOK-a.

Uhićena je i Nataša Sekulić, sučeva prijateljica, koju je Mamić također spominjao u svojim optužbama na račun suca Vekića i drugih osječkih sudaca, neslužbeno je potvrđeno Indexu.

U tijeku su pretresi u Osijeku.

I Vekić i njegova prijateljica uhićeni su, kako saznaje Index, zbog sumnje na pranje novca te se terete za kaznena djela iz domene gospodarskog kriminaliteta. Riječ je o nastavku slučaja povezanog s optužbama Zdravka Mamića, od kojeg je Vekić navodno primio 370.000 eura mita za sebe osobno te za suce Darka Krušlina i Antu Kvesića.

Kako doznajemo, sumnja se na to da su Vekić i njegova prijateljica htjeli novac mita oprati kroz kupnje nekretnina, automobila te kroz stavljanje novca na štednju.

Što se nekretnina tiče, radi se navodno o barem jednom stanu u Osijeku.

Policija se oglasila priopćenjem.

"Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Osijek), u koordinaciji s USKOK-om i u suradnji sa Samostalnim sektorom za financijske istrage Ministarstva financija, nastavili su kriminalističko istraživanje koje se vodilo radi kaznenih djela protiv službene dužnosti (Prijavljeni za više kaznih djela protiv službene dužnosti), i to nad dvije osobe zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv gospodarstva – pranja novca.

Tijekom jutra na osječkom području policija je uhitila dvije osobe, od kojih je jedna pravosudni dužnosnik te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje. Također, u tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija će osumnjičene predati pritvorskom nadzorniku dok će kaznena prijava biti podnijeta USKOK-u", priopćila je policija o uhićenju Vekića i njegove prijateljice, ne navodeći imena.

Oglasio se i USKOK.

"Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om i Samostalnim sektorom za financijske istrage Porezne uprave.

Navedene radnje se provode u Osijeku i odnose se na dvije osobe za koje se osnovano sumnja da su počinile kazneno djelo pranja novca u vezi s kaznenim djelima protiv službene dužnosti koja su od ranije predmet istrage ovog Ureda. U ovom trenutku može se potvrditi da jedna od osoba protiv koje se provode hitne dokazne radnje obnaša dužnost u tijelu sudbene vlasti te je u odnosu na tu osobu zatraženo skidanje imuniteta što je Državno sudbeno vijeće i odobrilo.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost", stoji u priopćenju USKOK-a.

Vekić je u pritvoru bio od 10. lipnja do 7. srpnja, a pušten je nakon što je USKOK po završetku ispitivanja posljednjeg svjedoka predložio sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda ukidanje pritvora, u kojem je osječki sudac bio zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Tagovi: Zvonko Vekić, Zdravko Mamić
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE