GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uhapšen Malčanski berberin

Uhapšen Malčanski berberin
HAPŠENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.01.2020 / 17:04
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, uhapšen je danas u policijskoj akciji na području Malče, preneli su mediji.

Prema nezvaničnim izveštajima, uhapšen je na groblju u svom rodnom selu Malča. Ranije danas, mediji su javili da ga je meštanin primetio u selu Malča.
Ninoslav Jovanović uhapšen je, potvrđeno je Tanjugu u Višem javnom tužilastvu u Nišu.
Portparol tog tužilaštva Borislav Radonjić precizirao je za Tanjug da će Jovanoviću biti određeno zadržavanje do 48 sati u kojem roku će biti priveden na saslušlanje u Tužilaštvo.

Radonjić je rekao da u ovom času ne zna da li će se saslušanje obaviti sutra ili u utorak, što, kako kaže, zavisi od prikupljanja dokumentacije i drugih dokaza.
Potraga za Jovanovićem trajala je od 20. decembra, kada je oteo i zlostavljao Moniku Karimanović (12) u selu Suvi do 20. decembra kada je presreo devojčicu na putu do škole. Ona je u međuvremenu pronađena, nakon 10 dana potrage u selu Jasenovik i jednoj vikendici.
Jovanović je inače pušten je iz pritvora u martu ove godine, kada mu je izrečena prvostepena presuda kojom ga je Viši sud u Beogradu osudio je na pet meseci zatvora zbog polnog uznemiravanja maloletnice putem Fejsbuka.

Jovanović je nakon izricanja pomenute presude 18. marta pušten na slobodu, pošto mu je pritvor uračunat u zatvorsku kaznu, a u pritvoru je proveo više od pet meseci.
Međutim nije poznato da li je tada odlučeno da Jovanović bude upisan u Registar pedofila jer ta informacija nije dostupna javnosti.
Ova presuda, kojom je osuđšen za polno uznemiravanje maloletnice putem društvene mreže Fejsbuk, a oslobođen za dva krivična dela proganjanje, postala je pravosnažna 6. juna pošto ju je potvrdio Apelacioni sud u Beogradu, rečeno je Tanjugu u Višem sudu.
Upravi za izvršenje krivičnih sankcija koja je zadužena za vođenje ovog Registra Tanjugu je rečeno da su lični podaci iz Regista zaštićeni zakonom te da nije moguće njihova objava u medijima.

Jovanović je ranije u dva navrata bio osuđivan za silovanje na 10 i 12 i po godina zatvora, koje je izdržao.

U Srbiji je trenutno 306 osoba upisano u Registar pedofila.
Reč je o osobama koje su pravosnažno osuđene za neko od krivičnih dela protiv polne slobode nad maloletnicima, za koje se primenjuje "Marijin zakon", usvojen 2013. godine.

Tagovi: Malčanski berberin, Ninoslav Jovanović
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE