GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uhapšen Darko Šarić, evo za šta ga se tereti

Uhapšen Darko Šarić, evo za šta ga se tereti
HAPŠENJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.04.2022 / 14:48
Autor: SEEbiz / Nova.rs
BEOGRAD - Alan Kožar (43) i Damir Hadžić (46), za čiju likvidaciju se sada sumnjiči kriminalna grupa koju je predvodio Darko Šarić, ubijeni su u Grčkoj, na Krfu i to u vreme kada je njihova lokalacija bila strogo čuvana tajna. Kožar i Hadžić označeni su kao pripadnici škaljarskog klana, a brutalna likvidacija odigrala se 2020. godine.

Osim Šarića, danas su lisice na ruke stavljene osuđivanom huliganu Urošu Mišiću (promenio prezime u Radovanović), advokatu Dejanu Lazareviću, policajcima i sudiji, a reč je o međunarodnoj akciji Evropola i Evrodžasta. Kako je saopštio MUP, oni se terete za više krivičnih dela.

„Oni se terete da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal“, zaključuje se.

Kožar i Hadžić, za kojima su bile raspisane međunarodne poternice, planiranja egzekucije, odnosno ubistva, likvidirani su na najzapadnijem grčkom ostrvu 2020. godine, kada su se u iznajmljenu vilu vraćali sa plaže. Pored njihovih tela su nađeni slovenački pasoši. Kod Kožara dokumenta na ime Robert Bitenc, dok je Užičanin Hadžić putovao kao državljanin “dežele” Martin Pospišek, zbog čega je tamošnja policija najpre zatražila pomoć slovenačkih kolega.

Kako je njihova lokacija do tada bila dobro skrivana tajna, sumnjalo se da je informacija "procurela" upravo iz redova škaljarske kriminalne grupe.

Grčki mediji su preneli tada da je ubica, ili više njih, sačekao Kožara i Hodžića ispred kapije i u trenutku dok su se uparkiravali u garažu, otvorili su vatru na njih. Grčki portal "alphafreepress.gr" objavio je tada da su policijski službenici bezbednosti koji su stigli na mesto izvršenja dvostrukog ubistva pronašli su, pored kalibra ispaljenih hitaca, i pištolj u vozilu žrtava koji žrtve nisu uspele da upotrebe, jer je na njih ispaljena iznenadna „kiša“ metaka.

Tela dva ubijena škaljarca pronašao je maser u vozilu ispred vile u kojoj su boravili.

Zbog načina na koji je likvidacija izvršena, veruje se da su ubice imale više od 30 dana da dobro osmotre ne samo vilu koju su iznajmili begunci, već da prouče svaki njihov korak, posebno kada odlaze i vraćaju se s plaže, koga viđaju, i da čekaju najpogodniji momenat za eliminaciju Kožara i Hažića, čime je škaljarskom klanu zadat ozbiljan udarac.

U saopštenju MUP-a navodi se da je osim Šarića uhapšeno još pet osoba, koje se sumnjiče da su članovi organizovane kriminalne grupe.

"Oni se terete da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal", zaključuje se. Privedeni su članovi OKG D. L., D. O., U. R. i D. M.

Tagovi: Darko Šarić, Uroš Mišić, Dejan Lazarević, alan Kožar, Damir Hadžić, škaljarski klan
PROČITAJ I OVO
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
ODJECI
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
BERLIN - Mediji s njemačkoga govornog područja u analizama izbora u Hrvatskoj ukazuju na predstojeće mukotrpno sastavljanje vlade i ne isključuju mogućnost novih izbora.
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
PORUKE
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
ZAGREB - Ne stišavaju se reakcije na odluku Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar i predsjednik Vlade.
Preminula Bojana Janković
IN MEMORIAM
Preminula Bojana Janković
BEOGRAD - Beživotno telo B.J. (1977) pronađeno je sinoć oko 19 u stanu u Ulici Đure Daničića, u Starom gradu.
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE