GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Udruga za ravnopravno roditeljstvo: Inicijativa Spasi me nije stručna

Udruga za ravnopravno roditeljstvo: Inicijativa Spasi me nije stručna
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.04.2021 / 17:13
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatska udruga za ravnopravno roditeljstvo (HURR) smatra nejasnim kako je Ministarstvo obitelji i socijalne politike pozvalo inicijativu "Spasi me" na sastanak nakon nasilne smrti djevojčice iz Nove Gradiške, ustvrdivši da ta inicijativa nije stručna raspravljati o tome.

"Nejasno je kako i na koji način je Ministarstvo prepoznalo jedino inicijativu 'Spasi me' i gospođu Jelenu Veljaču kao jedinu i najviše pozvanu da s ministarstvom održi sastanak na tu temu, te kako i zašto su oni jedini pozvani o tome diskutirati?", zapitali su se iz HURR-a u otvorenom pismu koje su u ponedjeljak uputili resornom ministru Josipu Aladroviću.

Iz HURR-a tvrde da Veljača i osobe koje ju okružuju, nisu "ni stručne niti uopće o toj temi imaju ikakvih stručnih saznanja da bi sa znanstvenog, praktičnog ili stručnog aspekta o tim i takvim temama mogle adekvatno govoriti i iznosit prijedloge".

Ustvrdili su i da "pojedene aktivistice predmetne ‘inicijative’ koriste medijsku pozornost i nažalost tragični događaj kako bi ostvarile pojedine partikularne interese i rješavale vlastite probleme o čemu imamo neposrednih saznanja".

U otvorenom pismu navode da se Aladroviću obraćaju u ime mnogobrojnih roditelja koji godinama trpe nepravdu institucija te nastoje zaštititi svoju djecu koja se sustavno zlostavljaju.

Tvrde da oni, kao udruga koja godinama radi, a do sada je bila uključena u manje-više sve stručne dijaloge i radne skupine Ministarstva, upozoravaju na porast nasilja nad djecom.

Ističu da su svjesni postojanja mnogih institucija, sustava i stručnjaka koji se svakodnevno bave zaštitom djece, za što je potrebna visoka razina stručnosti te multidisciplinarna, ali i multisektorijalna suradnja. Također, kažu da su svjesni neophodnih i nužnih promjena u sustavu socijalne skrbi na što godinama upozoravaju i nude praktična rješenja.

"Najoštrije se protivimo da se takve važne odluke donose na temelju javnog linča i prozivanja osoba za koje imamo saznanje da štite samo pojedine partikularne interese, a ne one najnezaštićenije i najvažnije, a to su naša djeca", kažu.

Ministru Aladroviću predložili su da se u raspravu na ovu temu uz stručnjake, uključe i sve udruge koje se bave zaštitom od obiteljskog nasilja, zaštitom i podrškom djeci i roditeljima i koje se zalažu za zajedničku roditeljsku skrb.

Tagovi: Udruga za ravnopravno roditeljstvo, Inicijativa Spasi me, Jelena Veljača, Josip Aladrović
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE