GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Zagrebu 38 novozaraženih

U Zagrebu 38 novozaraženih
KORONAVIRUS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.06.2020 / 11:27
Autor: SEEbiz / HRT
ZAGREB - U Zagrebu je 38 novozaraženih koronavirusom, potvrdio je HRT-u Zvonimir Šostar.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji javljeno je o 2 nova slučaja. Jedna je osoba pozitivna na koronavirus u Istri u posljednja 24 sata.

Nove skupne podatke o broju zaraženih i izliječenih - Nacionalni će Stožer, kao i obično, objaviti poslijepodne.

Podaci županijskih stožera

● U Zagrebu je u odnosu na jučer 38 novozaraženih koronavirusom, potvrdio nam je Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Žarišta su noćni klubovi. Stoga je ministar zdravstva Vili Beroš uputio apel mladima.

- Što se tiče koronavirus ugroze, to ste me pitali, jutros je također broj novooboljelih manji nego što je bio jučer. Međutim, ponovno je među njima dosta veliki broj onih koji su iz noćnih klubova, tako da je to stvarno nešto o čemu moramo razmisliti. Apeliram još jednom na sve mlade i na sve da je potrebno odgovorno se ponašati i izbjegavati te rizične situacije jer virus je još uvijek oko nas i on nikad ne spava. Prema tome i noćni sati su sati njegovog širenja i moramo biti oprezni, poručio je ministar.

● U Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih. Pod nadzorom je 53 osobe od čega je njih 45 zbog kontakta s pozitivnim osobama na koronu. A osmero njih je pod nadzorom jer su ušli iz drugih zemalja.

Od 45 kontakata 18 ih je vezano za teniski turnir u Zadru, 22 za zaraženu osobu u Kninu, te 5 za kontakte u drugim županijama.

● U Virovitičko-podravskoj županiji potvrđen je još jedan slučaj zaraze korona virusom koji nije povezan s prethodnim. Riječ je asimptomatskom slučaju kod studenta koji pohađa fakultet u Zagrebu gdje je i testiran, a ima prebivalište na području Virovitičko-podravske županije.

On se trenutno nalazi u samoizolaciji, a detektirano je i šest njegovih kontakata s područja dviju županija koji su također pod mjerama samoizolacije, a prema potrebi bit će testirani na COVID-19.

● U Zadarskoj županiji u posljednja 24 sata nema novooboljelih, a u samoizolaciji je 221 osoba, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite. Opširnije

● U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata su 2 nove pozitivne osobe na COVID-19 i to po jedna iz Vukovara i jedna iz Bapske. Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 44, od kojih je 41 osoba izliječena.

U protekla 3 dana testirano je 76 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 2408.

U samoizolaciji na području županije nalazi se 130 osoba, a od toga su kontakti s pozitivnim osobama 70. Zdravstvenih radnika u samoizolaciji nema.

● Jedna je osoba pozitivna na koronavirus u Istri u posljednja 24 sata, a riječ je o osobi koja je doputovala iz Švedske i nalazila se od srijede u samoizolaciji.

Tagovi: koronavirus u Zagrebu, Zvonimir Šostar, Vili Beroš
PROČITAJ I OVO
Plenković: Milanović okolo zove ljude pa oni zovu mene
PREMIJER
Plenković: Milanović okolo zove ljude pa oni zovu mene
BRUXELLES - Andrej Plenković otputovao je dan nakon izbora u Bruxelles na drugi izvanredni summit EU-a.
Mario Radić: Mogu zvati koliko hoće, mi ćemo imati čvrsti stav
JASNA PORUKA
Mario Radić: Mogu zvati koliko hoće, mi ćemo imati čvrsti stav
ZAGREB - Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić dao je izjavu nakon stranačkog sastanka u Hotelu International.
Koji je sljedeći potez Milanovića? Analitičar objašnjava
ANALITIČARI
Koji je sljedeći potez Milanovića? Analitičar objašnjava
ZAGREB - Politički analitičar Ivan Rimac bio je gost Novog dana N1 televizije s kojom je komentirao izbornu noć i moguće koalicije nakon izbora.
Grmoja: HDZ je blizu da sastavi vladu
PREDVIĐANJA
Grmoja: HDZ je blizu da sastavi vladu
ZAGREB - Nikola Grmoja iz Mosta za N1 je govorio o dojmovima nakon izbora i mogućim koalicijama. Most održava sastanak kako bi analizirao rezultate izbora.
Plenković: Vrlo skoro će se doznati s kim će HDZ formirati većinu
NEODREĐEN
Plenković: Vrlo skoro će se doznati s kim će HDZ formirati većinu
ZAGREB - Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković najavio je u četvrtak da će se vrlo skoro doznati s kim će HDZ formirati većinu u Saboru.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE