GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Sloveniji raste broj zaraženih, stanje zabrinjavajuće

U Sloveniji raste broj zaraženih, stanje zabrinjavajuće
ZARAZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.11.2020 / 11:06
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - U Sloveniji je u zadnja 24 sata sa 6.806 testova potvrđeno 2.064 novih zaraza koronavirusom, a umrlo je još 45 oboljelih od Covida-19, objavila je u četvrtak slovenska vlada ocijenivši da stanje nije dobro i da podaci zabrinjavaju.

To je nešto više novozaraženih nego prethodni dan kad ih je bilo 2.015, a postotak pozitivnih nalaza i dalje je vrlo visok - 30,33 posto, a ponovljen je i već postignuti neslavni rekord u broju smrtnih slučajeva.

"Ovo nisu nimalo poticajni podaci, sve nas jako brine kako će se situacija razvijati idućih nekoliko dana", kazao je na konferenciji za novinare glasnogovornik slovenske vlade za Covid-19 Jelko Kacin.

Dodao je kako je visok broj novih zaraza vjerojatno i posljedica nediscipline s kraja prošlog tjedna i prevelikih okupljanja za martinje, kad se je očito "slavilo više od očekivanog".

Regije s najvećim brojem novih zaraza u zadnja 24 sata su Pomurje, Koroška, Gorenjska i Podravje, a broj novooboljelih povećava se i u zapadnom dijelu zemlje prema Italiji, kazao je Kacin, pojašnjavajući regionalnu rasprostranjenost infekcije koja je disperzirana širom zemlje.

Prema podacima ministarstva zdravstva, na codiv odjelima bolnica u Sloveniji trenutačno je 1238 oboljelih, što je za 42 pacijenta manje nego prethodni dan, a za 4 je smanjen i broj teže oboljelih na intenzivnim odjelima i sada ih je 205.
U bolnicama je jučer umrlo 36 ljudi, a ukupan broj umrlih od posljedica bolesti je 45, potvrdio je Kacin na konferenciji za novinare održanoj preko "zooma".

Kacin je istaknuo da je nakon duže vremena zabilježen mali pad hospitalizacija, što je ocijenio pozitivnim znakom da će doći do poboljšanja stanja s prevelikom opterećenošću bolničkih kapaciteta. Isto tako na dnevnoj razini je zabilježeno da je više oporavljenih pacijenata iz bolnica otpušteno nego je u njih primljeno novih oboljelih.

Stanje u domovima za starije i dalje je teško i u njima se zaraza među štićenicima i zaposlenima svaki dan povećava, iznio je glasnogovornik slovenske vlade, te pozvao na odgovorno ponašanje svih u kritičnom drugom valu epidemije.

"S time kad ostajete kod kuće dajete neprocjenjiv prilog smanjenju broja novozaraženih i stišavanju epidemije", kazao je Kacin, pozivajući sve građane na odgovorno ponašanje i ozbiljnost, čime štite zdravlje i živote sebe i drugih.

Tagovi: koronavirus u Sloveniji, koronavirus, Jelko Kacin
PROČITAJ I OVO
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE