GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Sloveniji potvrđeno 1.113 novozaraženih, sedam umrlih

U Sloveniji potvrđeno 1.113 novozaraženih, sedam umrlih
ZARAZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.10.2020 / 12:39
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - U najbližem hrvatskom susjedstvu slična situacija. I Slovenija i Srbija i BiH bilježe dosada najveći broj novoboljelih u jednom danu. prije nego uživo odemo u Ljubljanu i Sarajevo, pogledajte kako to izgleda u spomenutim zemljama, ali i ostatku covid Europe.

U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđeno 1113 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a 7 je oboljelih od posljedica covida-19 umrlo, čime se nastavlja vrlo kritično razdoblje epidemije zbog kojeg je u zemlji od subote uveden lockdown koji će trajati najmanje tjedan dana, a od sutra uvodi zabrana kretanja izvan područja matičnih općina, objavila je slovenska vlada u ponedjeljak.

S novim je zarazama broj ukupnih potvrđenih infekcija od početka epidemije povećan na 24.063, od čega je aktivnih slučajeva 15.230, a 14-dnevna incidencija zaraza povećala se na 727, objavilo je ministarstvo zdravstva.

I dalje se povećava broj oboljelih u bolnicama, gdje leži 523 pacijenata, od čega 82 na intenzivnim odjelima, a s novim smrtnim slučajevima broj se umrlih od posljedica covida-19 povećao na 248.

"Ako je ikako moguće ostanite kod kuće, samo tako epidemiološku krivulju možemo okrenuti prema dolje", kazao je na konferenciji za novinare Jelko Kacin, glasnogovornik vlade za covid-19.

"Situacija je teška i stanje se mijenja iz sata u sat", rekao je Kacin dodavši kako vlada razmatra hitne mjere u svrhu povećanja kapaciteta bolnica.

On je pozvao građane da dosljedno poštuju mjere jer vlada više nema "manevarskog prostora" za nove strože mjere.

Ministar zdravstva Tomaž Gantar, koji očekuje da će se velik broj novih zaraza i priljeva oboljelih u bolnice nastaviti, izdao je sinoć uredbu kojom se tijekom14 dana obustavljaju sve zdravstvene usluge koje nisu hitne, uključujući i preventivne zdravstvene programe, kako bi se prioritet dao oboljelima od covida, te najavio da će se ubuduće u rad u bolnicama moći uključiti i privatni zdravstveni sektor s koncesijom, liječnici pripravnici i specijalizanti.

Tagovi: koronavirus u Sloveniji, Tomaž Gantar, Janez Janša
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE