GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Sloveniji ostaje na snazi zabrana napuštanja općina

U Sloveniji ostaje na snazi zabrana napuštanja općina
ZABRANE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.04.2020 / 18:07
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - Restriktivne mjere poput ograničenja kretanja na područje matične općine ostat će na snazi najmanje do kraja prvosvibanjskih blagdana, odnosno još 1. i 2. svibnja, poručio je danas preko Twittera premijer Janez Janša, dodajući da se o nekim mjerama popuštanja razmišlja.

Kako je naveo, stručnjaci u Sloveniji i oni na razini EU-a ubrzano pripremaju standarde za ponovno pokretanje različitih djelatnosti poput školstva, turizma i javnog prometa kako bi se one mogle u uvjetima epidemije odvijati barem u ograničenom opsegu.

Slovenska vlada u petak je razmotrila stanje epidemije u državi i susjednim zemljama, te izradila prijedlog mogućih dodatnih popuštanja mjera koje su sada na snazi za razdoblje u svibnju i lipnju ove godine, a neke odluke mogla bi u tom smislu donijeti na svojoj slijedećoj sjednici u srijedu idućeg tjedna.

Janša je građanima poručio da se Slovenija u borbi s koronavirusom uvrštava među najuspješnije države i kontrolira epidemiju, ali da je u popuštanju restrikcija treba biti vrlo oprezna, s obzirom na iskustvo država koje su u to krenule prerano.

Zbog toga i stanja u susjedstvu za Sloveniju i EU olakšavanje mjera i restrikcija događat će se postupno i uz "koronastandarde" za različite djelatnosti, pri čemu će u nekim situacijama za duže vremena biti potrebno dezinficiranje ruku i površina, držanje sigurnosne fizičke udaljenosti i nošenje maski ondje gdje se fizička distanca ne može provoditi, upozorio je slovenski premijer.

Glavna vladina infektologinja Bojana Beović poručila je preko Twittera da ukidanje zabrane napuštanja matičnih općina još najmanje tijekom prvosvibanjskih blagdana ne treba očekivati niti će do toga doći jer bi inače došlo do velikih masovnih kretanja stanovništva, što bi povećalo mogućnost novog rasta dnevnih zaraza koronavirusom.

Tagovi: koronavirus u Sloveniji, koronavirus, Janez Janša, Šmarje pri Jelšah, Metlika
PROČITAJ I OVO
Preminula Bojana Janković
IN MEMORIAM
Preminula Bojana Janković
BEOGRAD - Beživotno telo B.J. (1977) pronađeno je sinoć oko 19 u stanu u Ulici Đure Daničića, u Starom gradu.
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE