GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U razornom potresu oštećeno više od 2.000 objekata

U razornom potresu oštećeno više od 2.000 objekata
ŠTETE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.01.2021 / 17:05
Autor: SEEbiz / H
SISAK - U razornom potresu u Sisačko-moslavačkoj županiji, prema dosadašnjim procjenama, oštećeno je više od 2000 objekata, bavljeno je 1000 pregleda, a predano više od 5000 zahtjeva.

Vatrogasni dom Sisak proglašen je neupotrebljivim, a sisački su vatrogasci odradili više od 2500 intervencija i spasili više od 30 osoba ispod ruševina, pri čemu su tri vatrogasca lakše ozlijeđena.

Na terenu je i HGSS čiji su potražni psi locirali šest zatrpanih osoba, dvije osobe su pronađene žive.

Trenutno je stotinjak policajaca raspoređenih po selima. Upozoravaju na informacije o navodnim krađama humanitarne pomoći iz vozila.

Na području Sisačko - moslavačke županije trenutno je više od 1500 pripadnika sustava Civilne zaštite iz cijele Hrvatske.

"Na terenu je hrvatska građevinska operativa, a statičari i građevinci obilaze teren, najprije javne objekte koji se moraju staviti u funkciju", istaknulo je Ravnateljstvo na twitteru.

Na potresom razrušenom području trenutno je 100 statičara, obavljeno je ukupno 1000 pregleda, predano je više od 5000 zahtjeva, priopćili su pak u izvješću o aktivnostima sustava civilne zaštite.

Izvijestili su iz Ravnateljstva civilne zaštite u petak i dodali kako se očekuje evakuacija stanovnika koji odustaju od spavanja u autima i ostalim improviziranim objektima vlastite izrade.

Vezano za zdravstvenu situaciju i epidemiju koronavirusa, osiguravaju se antigenski testovi za kampove u kojima su smještene evakuirane osobe u Petrinji, Glini, Sisku i Topuskom.

Tijekom četvrtka, u vojarni je pregledano 15 civila s kritičnim bolestima te su prevezeni u bolnicu u Popovači. Najavljen je povratak štićenika iz doma za starije i nemoćne spremne u stacionar koji su statičari pregledali i koji je dobio uporabnu dozvolu, uz prethodno provedene mjere dezinfekcije.

Tagovi: potres u Petrinji, potres u Sisku, Pokupsko
PROČITAJ I OVO
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
Plenković osvanuo na TikToku
DRUŠTVENE MREŽE
Plenković osvanuo na TikToku
ZAGREB - Andrej Plenković je u jeku kampanje otvorio profil na još jednoj društvenoj mreži, a riječ je o TikToku.
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
LISTE
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
ZAGREB - Izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu tijekom dana predao je i SDP odnosno njihova koalicija Rijeke pravde.
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
UHIĆENJA
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv četiri osobe i jedne tvrtke zbog tri subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava.
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
RAZOČARANI
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
ZAGREB - Umirovljenici su u srijedu dobili još jedan Vladin dodatak, ali umjesto veselja, neugodno ih je iznenadio manji iznos od onoga koji su očekivali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE