GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Pekingu započinju masovna testiranja

U Pekingu započinju masovna testiranja
TESTIRANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.06.2020 / 12:11
Autor: Matej Balen
PEKING – S današnjih novih 27 registriranih slučaja zaraze, u Pekingu je broj zaraženih COVID-19 od četvrtka do danas narastao do brojke 106, te učinio grad Peking trenutno najvećim epicentrom zaraze u Kini u protekla dva mjeseca.

U protekla dva mjeseca u Kini, ovo je prva velika pojava lokalnog prijenosa među stanovništvom, zbog čega se u Pekingu ponovno podižu protuzarazne mjere. 100 tisuća zdravstvenih i socijalnih radnika je angažirano kako bi obavilo epidemiološke i preventivne radnje u Pekingu, uglavnom za područje oko tržnice Xinfadi u pekinškom distriktu Fengtai, u južnom dijelu grada.

Xu Hejian, glasnogovornik općinske vlasti, je istaknuo da se zaraze povezuju da prijenosom oko prostora veletržnice, te da se užurbano traži inicijalni prijenos. Zatvorene su sve tržnice u tom dijelu grada, kako i 21 stambeni kompleks u okruženju, a do sada je testirano 90 tisuća stanovnika koji žive na tom području.

Prema izvještaju glasnogovornika, pekinšku tržnicu Xinfadi je u protekla dva tjedna posjetilo 200 tisuća ljudi, a svi su pozvani na testiranje, te samoizolaciju prije primitka rezultata testova. Putovanje između dijelova grada je izrazito otežano, ili zatvoreno. Ponovno se uvode redukcije na radna vremena i kretanje zaposlenika u kompanijama diljem Pekinga. Škole i fakulteti ponovno reduciraju dolaske na nastavu studentima, te dijelom vraćaju online nastavu.

Mjere sigurnosti se podižu i u drugim kineskim gradovima, posebno u zračnim lukama te željezničkim kolodvorima s posebnim praćenjem dolazaka iz Pekinga. U ovom trenutku se ne bilježi značajniji porast u broju zaraženih u ostalim gradovima, niti lokalni prijenosi koji bi se povezivali s Pekingom.

Tagovi: Peking, koronavirus u Kini, Covid-19, Xinfada, meso, riba, losos
PROČITAJ I OVO
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE