GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U napadu dronovima u Kijevu oštećene dvije upravne zgrade

U napadu dronovima u Kijevu oštećene dvije upravne zgrade
RAT U UKRAJINI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.12.2022 / 08:17
Autor: SEEbiz / H
KIJEV - Dvije upravne zgrade u ukrajinskome glavnom gradu Kijevu oštećene su u srijedu u napadu dronom, rekle su gradske vlasti te dodale da još nema informacija o mogućim žrtvama.

Kijevski gradonačelnik Vitalij Kličko rekao je da su protuzračni sustavi srušili 10 dronova Šahid iranske proizvodnje i da je bilo eksplozija u središnjoj gradskoj Ševčenkovoj četvrti gdje su sveučilišta, galerije i restorani.

"Vozila hitne pomoći su na putu", napisao je gradonačelnik na društvenoj mreži.

Reuters nije mogao neovisno provjeriti informaciju.

Glavni grad i kijevska regija u 6 ujutro i dalje su bili pod zračnom opasnošću, više od dva sata nakon što su se sirene oglasile prvi put.

Andrij Jermak, predstojnik ureda ukrajinskog predsjednika, nakon eksplozija u Kijevu napisao je na aplikaciji za poruke Telegram: "Slabići".

Od listopada Rusija redovito građa energetsku infrastrukturu u Ukrajini zbog čega su milijuni ljudi u mraku i bez grijanja.

Ukrajinski ministar energetike Herman Haluščenko rekao je u utorak na rubu donatorske konferencije u Parizu da je ruska vojska u početku agresije štedjela infrastrukturu jer je vjerovala da će okupirati Ukrajinu, od čega je sada odustala.


Svakodnevni napadi izvode se s deset do 20 raketa, dronovima i topničkom paljbom, a bilo je i osam masovnih napada sa 70 do 100 raketa u isti mah, kojima je gađana isključivo energetska infrastruktura, rekao je Haluščenko.

Ukrajina je prije rata više od 60 posto struje dobivala iz nuklearnih elektrana, a tek 28 posto iz termoelektrana na ugljen i 5 do 6 posto iz hidroelektrana.

Na međunarodnoj konferenciji za pomoć Ukrajini organiziranoj u Parizu prikupljeno je u utorak gotovo milijardu eura donacija kako bi se stanovništvu pomoglo da prebrodi zimu u zemlji s infrastrukturom uništenom ruskim napadima.

Tagovi: rat u ukrajini, ratni zločin, napad dronovima, Kijev
PROČITAJ I OVO
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
RAKETE
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
WASHINGTON - Sjedinjene Države poslale su Ukrajini novi raketni sustav dugog dometa, potvrdio je Pentagon. To oružje velike preciznosti dio je hitnog vojnog paketa za Ukrajinu koji je SAD najavio u ožujku, ali "na zahtjev Ukrajine" nije bilo izričito navedeno na popisima isporuka.
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
REAKCIJE
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
NEW YORK - „Ako sam bilo koga u Sloveniji povredio, izvinjavam se, ali neću da se izvinjavam slovenačkim političarima“, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Njujorka.
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
POVLAČENJE
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez objavio je u srijedu da se povlači s javnih dužnosti jer mora "stati i promisliti" hoće li i dalje biti na čelu vlade nakon što je sud u Madridu otvorio preliminarnu istragu protiv njegove supruge zbog korupcije i i trgovine utjecajem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE