GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Međimurskoj županiji najavili kretanje bez propusnica

U Međimurskoj županiji najavili kretanje bez propusnica
POPUŠTANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.04.2020 / 12:44
Autor: SEEbiz / H
ČAKOVEC - Međimurski stožer Civilne zaštite izvijestio je u nedjelju da tijekom dana očekuje potvrdu Nacionalnog stožera na zahtjev o kretanju bez propusnica u toj županiji od ponedjeljka.

Načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Josip Grivec naglasio je da je epidemiološka situacija u Međimurju povoljna i dodao da su još 6. travnja predložili da cijela županija bude jedinstvena zona kretanja.

„Jučer je Stožeru civilne zaštite RH poslana zamolba, uz mišljenje epidemiološke struke. Njihovo je mišljenje da Međimurje može biti jedinstvena zona“, rekao je Grivec i dodao da se potvrda Nacionalnog stožera očekuje tijekom današnjeg dana pa od sutra Međimurci ne bi trebali propusnice unutar svoje županije.

Međimurski župan Matija Posavec dodao je da je u posljednjih desetak dana bilo nepotrebnih tenzija oko zona za propusnice kada su gradonačelnici u Međimurju predlagali tri zone umjesto jedinstvene.

Neki su obezvrjeđivali preporuke epidemiologa, neki govorili da će svi pohrliti u šoping centre, a neki da gradonačelnici brane gradove podjelom na tri zone. No, sve naše stanovnike tretiramo jednako bez obzira gdje tko živi, poručio je Posavec.

Dodao je da su sve odluke Županijskog stožera Civilne zaštite dobro promišljen i uz praćenje situacije i trendova ne samo u Međimurju već i u Hrvatskoj i drugim državama.

„Zato smo izašli s inicijativom da Međimurska županija može biti jedinstvena zona kretanja“, zaključio je Posavec.

Župan Posavec je na konferenciji za novinare izvijestio da već peti dan nemaju novooboljelih te da je četvrta od osam dosada zaraženih osoba ozdravila.

„Jučer je bilo 13 testova, ukupno 237. Danas je jedna osoba ozdravila, jedan od članova obitelji koji je bilo zaražen. Imamo 8 zaraženih osoba, s tim da se jedna zarazila na području druge županije gdje radi, ali se po prebivalištu vodi kod nas. Ozdravljenih je 4. Sve četiri zaražene osobe su dobrog općeg stanja i idu prema ozdravljenju“, rekao je.

Tagovi: Međimurska županija, koronavirus u Hrvatskoj, Matija Posavec
PROČITAJ I OVO
Ludo vrijeme: Snijeg na granici, u Zagrebu srušena stabla, stradali i štandovi
NEVRIJEME
Ludo vrijeme: Snijeg na granici, u Zagrebu srušena stabla, stradali i štandovi
ZAGREB - U Hrvatsku je stigla najavljena promjena vremena. Posebno upozorenje objavio je i DHMZ.
Škaro mora u zatvor zbog silovanja
POTVRĐENA KAZNA
Škaro mora u zatvor zbog silovanja
ZAGREB - Visoki kazneni sud potvrdio je Damiru Škari (65) presudu od dvije i pol godine zatvora.
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
JASNA PORUKA
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
KIJEV - Potencijal oružanih snaga Rusije višestruko premašuje kapacitete Ukrajine, te stoga Kijev nema šanse da nastavi borbu bez pomoći Zapada, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.
Najprestižnije europske srednje škole dolaze u Zagreb
ŠKOLE
Najprestižnije europske srednje škole dolaze u Zagreb
ZAGREB - Najcjenjenije srednje škole i međunarodni jezični kampovi iz Švicarske, Portugala, Španjolske, Italije, Belgije i Ujedinjenog Kraljevstva 20. travnja od 10 do 14 sati predstavit će svoje programe hrvatskim učenicima u Hotelu Sheraton.
Iran prijeti: Možemo odgovoriti u par sekundi
PRIJETNJE
Iran prijeti: Možemo odgovoriti u par sekundi
TEHERAN - Sve više visokih dužnosnika Irana upozorava, kako Izrael tako i Zapad, na posljedice moguće izraelske odmazde zbog povijesnog napada.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE