GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Kini se prepolovio broj zaraženih

U Kini se prepolovio broj zaraženih
DOBRE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.03.2020 / 07:09
Autor: Matej Balen
WUHAN – Vrhunac krize korona-virusom u Kini je bio 17. veljače kada je broj zaraženih bio gotovo 60 tisuća. Jutrošnji podaci govore kako je trenutni broj zaraženih oko 30 tisuća, upola manje.

I dok u Europi, Americi i jugoistočnoj Aziji brojke o zaraženima rastu, situacija u Kini je sve stabilnija. Kineski dužnosnici javljaju kako je današnji broj novo-zaraženih 128, što je najniža vrijednost od kada se javno objavljuju podaci o epidemiji, od kraja siječnja. Istodobno je dnevni broj preminulih 31, a oporavljenih 2.742. Tek šest od ukupno 26 kineskih provincija je danas zabilježilo nove slučajeve zaraze.

Kada se sumiraju svi podaci, od početka krize je u Kini ukupno zaraženo 80.300 ljudi, 2950 je preminulo, a 47.300 se oporavilo. Puni fokus u Kini je sada usmjeren na područje oko grada Wuhana koje još uvijek ima oko 28.000 tisuća zaraženih.

Kina danas izvještava o sedam novih slučajeva zaraze koji su u Kinu prenijeti iz Italije. 31-godišnjakinja Wang, koja u jednom gradu u sjevernoj Italiji vodi kineski restoran, se zbog niskog prometa prije nekoliko dana sa svojom obitelji i nekoliko kineskih zaposlenika vratila u provinciju Zhejiang. Prilikom dolaska u Kinu je tijekom kontrole ustanovljeno da su svi sedmero zaraženi, te se nalaze u karanteni.

Zhejiang je od jučer i prva kineska provincija koja je smanjila opće upozorenje zbog virusa na „nisko rizično“.

Tagovi: koronavirus, NR Kina, Wuhan
PROČITAJ I OVO
Vučić osudio napad na Hrvate u Pančevu
OSUDA
Vučić osudio napad na Hrvate u Pančevu
MOSTAR - Srpski predsjednik Aleksandar Vučić osudio je napad na hrvatske državljane u Pančevu ocijenivši taj izgred nedopustivim i nečim što se ne smije događati u budućnosti.
DIP: Otvorena sva biračka mjesta u inozemstvu, pa i ona u Dohi i Dubaiju
IZBORI
DIP: Otvorena sva biračka mjesta u inozemstvu, pa i ona u Dohi i Dubaiju
ZAGREB - U inozemstvu, gdje se izbori za Hrvatski sabor održavaju dva dana, u utorak i srijedu, u utorak su otvorena sva biračka mjesta određena za izbore, pa i ona u Dohi i Dubaiju, u kojima je vrijeme izrazito loše.
Poslijepodne stiže dramatična promjena vremena
PROMJENE
Poslijepodne stiže dramatična promjena vremena
ZAGREB - Danas će vrijeme biti umjereno do pretežno oblačno i razmjerno vjetrovito, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda.
Avdagić: Svijet se nalazi u vrlo dramatičnom trenutku
ANALITIČARI
Avdagić: Svijet se nalazi u vrlo dramatičnom trenutku
ZAGREB - U noći sa subote na nedjelju Iran je napao Izrael lansiravši više od 200 eksplozivom nakrcanih dronova te krstarećih i balističkih projektila izazvavši time novu eskalaciju napetosti na Bliskom istoku.
Izrael objavio: Odgovorit ćemo na napad
ODMAZDA
Izrael objavio: Odgovorit ćemo na napad
TEL AVIV - Načelnik stožera IDF-a upozorio je da će biti odgovora na iranski napad velikih razmjera.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE