GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Italiji potvrđen drugi smrtni slučaj uzrokovan infekcijom koronavirusom

U Italiji potvrđen drugi smrtni slučaj uzrokovan infekcijom koronavirusom
VIRUS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.02.2020 / 12:02
Autor: SEEbiz / H
RIM - Broj novih slučajeva zaraze koronavirusom u Kini u padu je na dnevnoj razini, s gotovo 900 koliko ih je bilo u petak, na 397 slučajeva o kojima je u subotu izvijestilo državno zdravstveno povjerenstvo. Od posljedica koronavirusa u Italiji preminule su dvije osobe.

Od virusa je umrlo još 109 ljudi, navodi povjerenstvo, čime se broj umrlih u kontinentalnoj Kini penje na 2.345. Dan ranije umrlo je 118 ljudi.

U kontinentalnoj Kini (osim Hong Konga i Makaa) zaraženo je više od 76.000 ljudi.

U Italiji je potvrđena još jedna smrt zbog koronavirusa. Kako javljaju talijanski mediji, radi se o ženi.

Podsjetimo, Pacijent u Padovi, u Italiji, umro je pošto je bio zaražen koronavirusom i tako postao prva žrtva te bolesti u zemlji, objavila je britanska novinska agencija prenoseći informaciju talijanske Anse.

Zdravstvene vlasti su u petak ujutro izvijestile o 15 slučajeva virusa u bogatoj pokrajini Lombardiji na sjeveru Italije i dva u susjednom Venetu, gdje je Padova.

Ansa navodi da je muškarac koji je umro od koronavirusa imao 78 godina.

Podsjetimo, ministar zdravstva Vili Beroš donio je u petak odluku o osnivanju karantene kao preventivne sigurnosne mjere za zaštitu građana od potencijalne ugroze korona virusom, na prijedlog Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

U karanteni koja je osnovana u Klinici za infektivne bolesti “Dr Fran Mihaljević “ boravit će osobe za koje se utvrdi ili postoji sumnja da su bile u doticaju s oboljelim osobama ili osobama za koje ima naznaka da su zaražene korona virusom prilikom boravka u sredinama koje se smatraju izvorištima zaraze.

Trajanje karantene trajat će sukladno zdravstvenim procjenama. Ova odluka stupila je na snagu danas.

“Do danas, na sreću, u Hrvatskoj nema zaraženih i oboljelih osoba od korona virusa. Međutim, ne želimo ništa prepuštati slučaju u zaštiti hrvatskih građana od ove ugroze. Iskustvo iz susjedne Italije i nekih drugih sredina traži od nas da “pušemo i na hladno”, pa sam stoga odlučio, uz sve do sada poduzeto, osnovati karantenu kao još jednu dodatnu preventivnu mjeru”, izjavio je ministar Vili Beroš.

Tagovi: koronavirus, Italija, Wuhan, NR Kina
PROČITAJ I OVO
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE