GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Hrvatskoj više od milijun turista

U Hrvatskoj više od milijun turista
NOVI PODACI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.07.2021 / 08:45
Autor: SEEbiz/N1.hr

ZAGREB - Prema trenutnim podacima iz sustava eVisitor, u Hrvatskoj trenutno boravi više od milijun i 6 tisuća turista, od kojih je 866.000 stranih turista te 140.000 domaćih turista.

Najviše turista trenutno boravi u Istarskoj (273.000), Splitsko-dalmatinskoj (191.000) te u Primorsko-goranskoj županiji (187.000). Zatim slijede Zadarska županija (168.000) te Šibensko-kninska (77.000) i Dubrovačko-neretvanska županija (62.000). Najviše turista trenutno se nalazi u Rovinju, na Viru te u Poreču.

Gledano prema tržištima, najveći broj stranih turista koji se trenutno nalaze u Hrvatskoj dolazi iz Njemačke (203.000), Slovenije (140.000), Poljske (86.000), Austrije (75.000) i Češke (61.000).

„U Hrvatskoj trenutno boravi više od milijun turista što je čak za 220.000 više nego li u isto vrijeme protekle godine. Ove brojke najbolja su potvrda kako su sve dosadašnje aktivnosti i priprema turističkog sektora za ovu godinu bile kvalitetne i da su to naši gosti prepoznali. Još uvijek smo u razdoblju s najvećim priljevom turista u godini te pozivam sve da i dalje ostanemo odgovorni, pridržavamo se epidemioloških mjera i preporuka te na taj način zaštitimo sebe i druge.“, izjavila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Tagovi: turisti, Hrvatska, Nikolina Brnjac
PROČITAJ I OVO
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE