GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Hrvatskoj novih 27 slučajeva zaraze, ukupno 1.908

U Hrvatskoj novih 27 slučajeva zaraze, ukupno 1.908
ZARAZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2020 / 14:30
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Danas je 57. dan od pojave novog koronavirusu na području RH. U proteklom 24-satnom periodu detektirano je novih 27, što daje 1908 ukupno oboljelih osoba, rekao je ministar zdravstva, Vili Beroš, na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Od jučer je preminula i jedna osoba, u KB-u Dubrava, rođena 1932. godine. Bila je kronična bolesnica.

U Varaždinskoj županiji u utorak je zabilježen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom pa su u županiji sada ukupno 34 oboljele osobe, a 27 ih je izliječeno, među njima i tri u zadnja 24 sata.

Načelnik županjskog Stožera civilne zaštite Robert Vugrin rekao je kako je novooboljela starija žena koja nije bila pod mjerom samoizolacije, a zbog povišene temperature i respiratornih problema upućena je na testiranje te je pozitivna na covid-19.

Ima tešku kliničku sliku, no trenutno nije na respiratoru, rekao je Vugrin i dodao kako je dosad 'mapirano' 12 njezinih kontakata koji su stavljeni u samoizolaciju.

Načelnik Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije Anđelko Ferek-Jambrek izvijestio je kako su na području županije evidentirane 3 nove osobe pozitivne na koroanvirus – 2 osobe s područja Općine Jesenje i 1 osoba s područja Grada Oroslavja „Ukupan broj evidentiranih slučajeva je 125, od čega je 119 aktivnih slučajeva. Naime do sada bilježimo 5 osoba koje su ozdravile te nažalost jednu preminulu osobu. Podsjećamo da će se po novim uputama struke po proteku 28 dana od prvog pozitivnog rezultata ljudi automatski voditi kao ozdravljeni te da ćemo prema tome sa sutrašnjim danom imati dodatnih tridesetak ozdravljenih“, kazao je načelnik Stožera Ferek-Jambrek te istaknuo kako je u jučerašnjim poslijepodnevnim satima primljena Odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite koji je prihvatio upućeni prijedlog županijskog stožera te za kretanje na području Krapinsko-zagorske županije omogućio kretanje bez propusnica. „Jučer smo još imali 30 kršenja mjera napuštanja mjera prebivališta ili stalnog boravka, no nije bilo kršenja odluke o radnom vremenu i svih ostalih mjera predostrožnosti koje je donio nacionalni stožer“, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite i ujedno zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek.

U protekla 24 sata uzeto je 42 briseva za testiranje na koronavirus, a ukupno do sada 1.010 uzoraka. Ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina istaknuo je kako je to veliki broj u usporedbi sa ukupnim brojem testiranih na razini Republike Hrvatske te dodatno poručio kako je zadovoljan trenutnim stanjem u OB Zabok. „Stanje u bolnici je već par dana nepromijenjena te moram teći da sam zadovoljan trenutnom situacijom, no moram jasno istaknuti da koroanvirus nije otišao te još jednom molim sve građane da i dalje na umu imaju epidemiološke mjere predostrožnosti i da ih dosljedno pridržavaju“, rekao je ravnatelj Vančina.

Voditelj epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo KZŽ dr. Ivan Lipovac kazao je kako su novoevidentirane pozitivne bliske osobe poznati bliski kontakti već oboljelih osoba te se pridružio apelu građanima za nastavak pridržavanja propisanih mjera. „Iako se neke stvari mijenjaju, svi mi se i dalje moramo držati mjera sprečavanja širenja virusa jer ćemo samo na taj način i kod nas u županiji i šire u Hrvatskoj zadržat ova pozitivna kretanja“, naglasio je dr. Lipovac.

Na današnji dan u Sisačko-moslavačkoj županiji dvije su novooboljele osobe od zarazne bolesti COVID-19. Od trideset i dva pacijenata s područja Sisačko-moslavačke županije, dvanaest pacijenata je ozdravilo (sedam iz Siska, dva iz Petrinje, jedna pacijentica iz Lekenika, jedan pacijent iz Novske i jedan s područja općine Velika Ludina), te je sada dvadeset pozitivnih pacijenta. U domovima umirovljenika u Sisku i u Petrinji zdravstveno stanje korisnika je uredno i pod nadzorom. Nema oboljelih od zarazne bolesti COVID-19.

Tagovi: koronavirus u Hrvatskoj, Vili Beroš
PROČITAJ I OVO
Anušić o pregovorima s DP-om: Idemo prema konačnom rješenju
PREGOVORI
Anušić o pregovorima s DP-om: Idemo prema konačnom rješenju
ZAGREB - U srijedu je održan novi krug konzultacija između pregovaračkih timova HDZ-a i Domovinskog pokreta, a nakon toga izjavu za medije da je HDZ-ov Ivan Anušić.
Petrov: Ne mislim da je pukla stranka
SUKOB U MOST-u
Petrov: Ne mislim da je pukla stranka
ZAGREB - Ja sam želio da budu svi , a oni nisu to mogli prihvatiti, kazao je Petrov.
Vučemilović: Nama i SDP-u je došao Penava, a HDZ-u ide Radić. To je jasna poruka
SIMBOLIKA
Vučemilović: Nama i SDP-u je došao Penava, a HDZ-u ide Radić. To je jasna poruka
ZAGREB - Vesna Vučemilović iz Hrvatskih suverenista kaže da su i oni jučer bili na pregovorima koji su prošli u konstruktivnom tonu.
Selak Raspudić: Zbopg Miletića sam odbila nositi listu za Europski parlament
OBJAŠNJENJE
Selak Raspudić: Zbopg Miletića sam odbila nositi listu za Europski parlament
ZAGREB - Marija Selak Raspudić rekla je da zbog poštovanja kolega iz Mosta pričekala sa svojim obraćanjem za medije kako bi Most u miru predao svoju listu za europske izbore.
SAD odobrio 95 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu
POMOĆ
SAD odobrio 95 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu
WASHINGTON - Opsežni paket inozemne pomoći lako je prošao Kongres SAD-a kasno u utorak nakon višemjesečne odgode, otvarajući put za milijarde dolara novog financiranja Ukrajine u trenutku napretka ruskih invazijskih snaga i nedostatka vojnih zaliha Kijeva.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE