GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Hrvatskoj 40 novih zaraženih, još jedna osoba umrla

U Hrvatskoj 40 novih zaraženih, još jedna osoba umrla
NOVI PODACI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.04.2020 / 14:12
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U 24 sata imamo 40 novih zaraženih. Ukupno je to 1.222 bolesnika. Umro je još jedan muškarac, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

U Hrvatskoj novih 40 zaraženih, još jedna osoba je umrla

Na respiratoru je 36 osoba, priopćio je ministar Beroš.

Ministar Božinović dao je apel o e-propusnicama. Izdano ih je 556.221, a obijeno je preko 16 tisuća.

"Zbog velikog broja zahtjeva zamoljeni smo da apeliramo na sve one za 250 zaposlenih, da to sami učine. Svjesni smo opterećenja pa ponavljamo da poslodavci koji nisu bili u mogućnosti, vrijedit će ranije izdane propusnice do srijede", kazao je.

Krunoslav Capak je objasnio serološke testove.

"Njima se detektiraju antitijela. Testovi njih detektiraju. Nama to nije prioritet, što možemo pomoću PCR testova koji detektiraju genom virusa. To nam je prioritet.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji dva su nova slučaja zaraze koronavirusom te je ukupan broj oboljelih 64, od kojih je 8 hospitalizirano u dubrovačkoj bolnici i 6 u sekundarnom bolničkom objektu dubrovačkog studentskog doma, a 42 u kućnoj izolaciji, objavio je u ponedjeljak županijski Stožer Civilne zaštite.

Iz županijskog stožera objasnili su kako su dva novozaražena pacijenti srednje životne dobi s područja doline Neretve i Konavala.

U Međimurskoj županiji jedan je novi slučaj zaraze koronavirusom - riječ je bliskom kontaktu s prije zaraženom osobom, a dosad je u toj županiji oboljelo pet osoba od kojih je jedna ozdravila, objavio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare župan Matija Posavec.

Od četiri zaražene osobe tri su iz iste obitelji. Dva su pacijenta hospitalizirana u Županijskoj bolnici u Čakovcu, stabilno su i nisu na respiratoru.

„Drugozaražena osoba koja je danima hospitalizirana na odjelu infektologije Županijske bolnice u Čakovcu dobrog je općeg stanja i kontrolni su nalazi pokazali prvi negativni test na koronavirus”, rekao je župan Posavec te dodao kako je dosad provedeno 98 testiranja.

Beba stara dva i pol mjeseca iz Duge Rese u Karlovačkoj županiji najmlađa je osoba zaražena koronavirusom u Hrvatskoj, rečeno je na konferenciji za novinare stožera Karlovačke županije.

Beba se zarazila od majke, koja je od ranije bila u izolaciji. Zbog dobrog stanja beba je zajedno s majkom puštena iz bolnice, nije imala povišenu temperaturu, nego samo blage respiratorne probleme, kazali su iz stožera, dodavši da je dobro i da se stanje prati.

U toj je županiji, inače, 24 zaraženih, a jedna je osoba preminula.

"Treći dan zaredom svi nalazi su negativni, zadnji pozitivni bio je 3. travnja. Od ukupno 24 oboljelih, u Općoj bolnici Karlovac imamo šest hospitaliziranih, jedna se nalazi u Klinici dr. Fran Mihaljević u Zagrebu. Prosjek godina oboljelih je 55. Nešto više oboljelih su žene, u prosjeku u dobi od 57 godina, za razliku od muškaraca prosječne dobi od 52 godine. Otprije znamo da je najmlađa pacijentica stara samo dva mjeseca, a najstarija osoba ima 82 godine", rekla je karlovačka epidemiologinja dr. Biserka Hranilović.

Tagovi: Vili Beroš, koronavirus, Alemka Markotić, KB Dubrava, KBC Zagreb, respiratorni centar
PROČITAJ I OVO
SAD odobrio 95 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu
POMOĆ
SAD odobrio 95 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini, Izraelu i Tajvanu
WASHINGTON - Opsežni paket inozemne pomoći lako je prošao Kongres SAD-a kasno u utorak nakon višemjesečne odgode, otvarajući put za milijarde dolara novog financiranja Ukrajine u trenutku napretka ruskih invazijskih snaga i nedostatka vojnih zaliha Kijeva.
DIP zaprimio 25 lista za europske izbore
LISTE
DIP zaprimio 25 lista za europske izbore
ZAGREB - Državno izborno povjerenstvo (DIP) zaprimilo je 25 kandidacijskih lista za europske izbore koji će se održati u nedjelju, 9. lipnja, a na kojima će birači izabrati 12 europskih zastupnika na pet godina.
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
STRATEGIJA
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
ZAGREB - O micanju Turudića kaže da ga se ne može razriješiti jer on još nije stupio na dužnost, ali se može odluka o njegovom imenovanju staviti van snage.
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
JASNA PORUKA
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
ZAGREB - "Nije to realno, to smo im već rekli. Kad se govori o zaštiti žena i djece od nasilja u obitelji, to je važan instrument Vijeća Europe."
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?
SVAĐA
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?

ZAGREB - Svađa oko sastavljanja lista za EU izbore u Mostu završila je raskolom i napuštanjem dva istaknuta člana Mosta, Marije Selak Raspudić i Nina Raspudića - doduše, Marija Selak Raspudić svoj saborski mandat provela je u saborskom Klubu Mosta kao nezavisna iako ju šira javnost doživljava kao mostovku.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE