GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Hrvatskoj 2.422 novozaraženih u posljednja 24 sata

U Hrvatskoj 2.422 novozaraženih u posljednja 24 sata
RASTU BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.04.2021 / 10:27
Autor: SEEbiz
ZAGREB - "Zabilježili smo 2422 novozaraženih. 144 osobe su na respiratoru. Udio pozitivnih u testiranima je 25,56 posto. Rast broja zaraženih zabrinjava. Danas u odnosu na početak mjeseca gotovo dvostruko je više osoba na respiratorima", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na sjednici Vlade.

Uvodno se na sjednici prvo obratio premijer Andrej Plenković.

“Vidimo rast brojeva kod nas i u drugim državama, ove nove mjere trebale bi pridonijeti smanjenju. Važno je da svi svojim ponašanjem pokažu odgovornost. Rijetka smo zemlja koja nije imala lockdown, a bez odgovornosti situacija je teža”, rekao je Andrej Plenković i dodao:

“Što se tiče cijepljenja, nastojimo riješiti manjak u distribuciji cjepiva.”

Ministar Tomo Medved je govorio o aktivnostima koje se poduzimaju nakon potresa. Naglasio je da se saniraju lokalne mreže i da su predložili da se preko domaćih ugostitelja preuzme priprema hrane čime bi se potaknulo zapošljavanje ljudi na tom području, a država će pokrivati troškove prehrane dok je to potrebno.

“Uklanjaju se oštećeni objekti što je preduvjet za obnovu. Zasad je zaprimljeno 6447 zahtjeva za obnovu, postavljeno je više od 1700 mobilnih kućica. Republika Hrvatska preuzima plaćanje toplih obroka dok god bude potrebno”, naglasio je Medved.

Ministar Vili Beroš je potom izvijestio: “U svijetu je broj slučajeva premašio 129 milijuna. Zabilježili smo 2422 novozaraženih. 144 osobe su na respiratoru. Udio pozitivnih u testiranima je 25,56 posto. Rast broja zaraženih zabrinjava. Danas u odnosu na početak mjeseca gotovo dvostruko je više osoba na respiratorima. Zato ima prostora za napredak u borbi protiv epidemije. Imajući na umu praznike zaraza se može spriječiti pridržavanjem mjera, zato apeliram na građane da budu odgovorni.”

Dodao je kako se u KB Dubravi otvaraju novi kapaciteti.

Ministar Davor Božinović je potom rekao: “Stožer je donio odluke za Splitsko-dalmatinsku i Šibensko-kninsku županiju.

Što se tiče tri nacionalne odluke, produžene su do 15. travnja. Uvedena je mjera zabrana treniranja u zatvorenim prostorima i ograničen je rad dječjih igraonica i radionica u zatvorenim prostorima. Nova je odluka i oko prelaska granice pa se za ulazak u Hrvatsku priznaju i brzi testovi, potvrda o cijepljenju ili preboljenju bolesti koja vrijedi 180 dana.

Što se tiče ove dvije navedene županije, ističemo nošenje maski na otvorenom gdje su veće gužve, na tržnicama itd, ograničavanje rada ugostiteljskih objekata sa strogom primjenom mjera i radnim vremenom do 20 sati.

Jučer smo primili zahtjev Primorsko-goranske županije za dodatne mjere. Odluku ćemo donijeti tijekom dana, a očekujemo i zahtjev stožera Grada Zagreba.”

Tagovi: koronavirus u Hrvatskoj, Andrej Plenković, Davor Božinović, Vili Beroš, Krunoslav Capak
PROČITAJ I OVO
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
JASNA PORUKA
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
ZAGREB - HDZ je osvojio previše mandata i sada sve ovisi o Domovinskom pokretu, a iz HDZ-a Most sigurno neće zvati i mi ne bismo podržali ni Zorana Milanovića za kandidata za premijera, kazao je, između ostalog, Mostov Nikola Grmoja gostujući večeras u Dnevniku Nove TV.
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
DP
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) na parlamentarnim izborima osvojio je 14 mandata. Iako je riječ o dva mandata manje nego 2020. godine kada su predvođeni Miroslavom Škorom osvojili 16, DP je i ovim rezultatom postao najpoželjnija politička udavača. No, pitanje je mogu li se dogovoriti s ostalim zainteresiranim stranama kako bi kreirali novu Vladu.
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
KOMBINACIJE
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
ZAGREB - Tijekom četvrtka telefoni su poprilično užarili, a posljednje informacije govore da će Andrej Plenković, prvo pokušati izbjeći Domovinski pokret.
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
ODLUKE
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
BEOGRAD - Vlasti u Srbiji prihvatile su u četvrtak zahtjeve oporbe da se uz beogradske izbore, zakazane za 2. lipnja, istodobno organiziraju i preostali lokalni izbori, a uz tu odluku predsjednica državnog parlamenta Ana Brnabić najavila je i izmjene Zakona o lokalnim izborima, dok su oporbene stranke odgovor najavile za petak.
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
NESLUŽBENO
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
ZAGREB - Koalicija Rijeke pravde već je okupila 57 zastupnika koji bi za mandatara podržali Zorana Milanovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE