GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

U Crnoj Gori najviše aktivno oboljelih na 100.000 stanovnika

U Crnoj Gori najviše aktivno oboljelih na 100.000 stanovnika
CRNA STATISTIKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.09.2020 / 18:59
Autor: SEEbiz
PODGORICA - Crna Gora je i dalje na prvom mjestu u regionu po broju aktivno oboljelih od COVID 19 na 100 hiljada stanovnika, a ima i najviše zaraženih na milion stanovnika.

U Crnoj Gori registrovano je 348 aktivno oboljelih na 100 hiljada stanovnika, u Bosni i Hercegovini (BiH) 193, a u Albaniji 159.

Na Kosovu je registrovano 136 aktivno oboljelih na 100 hiljada stanovnika, Sjevernoj Makedoniji 89, Hrvatskoj 54 i Sloveniji 43 inficirana na 100 hiljada stanovnika.

U regionu je najveći broj oboljelih na milion stanovnika registrovan u Crnoj Gori, na drugom mjestu je Kosovo, a na trećem Sjeverna Makedonija.

U Crnoj Gori registrovana su 10.952 zaražena na milion stanovnika, na Kosovu 8.162, a u Sjevernoj Makedoniji 7.609.

Na četvrtom mjestu je BiH sa 6.733 inficirana na milion stanovnika, zatim slijedi Srbija sa 4.646, Albanija sa četiri hiljade, Hrvatska 3.333 i Slovenija sa 1.811 inficiranih na milion stanovnika.

Broj inficiranih izražava se na milion stanovnika radi kvalitetnijeg upoređivanja.

U regionu je najveći broj hospitalizovanih na 100 hiljada stanovnika registrovan u Crnoj Gori, na drugom mjestu je Kosovo, na trecem Sjeverna Makedonija, a na četvrtom Hrvatska.

U Crnoj Gori je registrovano 27 hospitalizovanih na 100 hiljada stanovnika, na Kosovu 20, u Sjevernoj Makedoniji 16, Hrvatskoj osam, a u Srbiji šest hospitalizovanih na 100 hiljada stanovnika.

U Sloveniji su registrovana dva hospitalizovana na 100 hiljada stanovnika.

U regionu je, u odnosu na broj inficiranih, najveća smrtnost registrovana u Sjevernoj Makedoniji, na drugom mjestu je Kosovo, a na trećem Slovenija.

U Sjevernoj Makedoniji je stopa smrtnosti 4,12 odsto, na Kosovu 4,08 odsto, Sloveniji 3,6, BiH 2,98, Albaniji 2,93, Srbiji 2,26.

Stopa smrtnosti u Crnoj Gori je 1,75, a u Hrvatskoj 1,67 odsto.

Najviše testiranih u odnosu na milion stanovnika je u Srbiji, 148.093, na drugom mjestu je Crna Gora sa 92.935, a na trećem mjestu Slovenija sa 89.269.

Na četvrtom mjestu je Sjeverna Makedonija sa 79.979, BiH sa 59.468 testiranih na milion stanovnika, slijedi Hrvatska sa 55.150 i Albanija sa 25.960 testiranih na milion stanovnika.

U Crnoj Gori je po opštinama najveći broj aktivno oboljelih na deset hiljada stanovnika registrovan u Beranama, Rožajama i Andrijevici.

U Beranama je registrovano 130 aktivno oboljelih od COVID 19 na deset hiljada stanovnika, u Rožajama 73, Andrijevici 69, a Nikšiću 60.

U Bijelom Polju su registrovana 44 aktivno oboljela na deset hiljada stanovnika, Plavu 41, Podgorici 28, Gusinju 24, Tuzima, Budvi i Pljevljima po 21.

U Kotoru je registrovano 19 aktivno oboljelih na deset hiljada stanovnika, Ulicnju i Cetinju po 16, Mojkovcu 15, Baru 14, Tivtu 13, a u Kolašinu deset.

U Plužinama je registrovano šest aktivno oboljelih na deset hiljada stanovnika, Herceg Novom pet, Petnjici četiri, a u Danilvgradu jedan.

Ukupan broj aktivnih slučajeva COVID19 u Crnoj Gori trenutno iznosi 2.190.

Agencija MINA obrađuje zvanične podatke država u regionu koje preuzima sa zvaničnih specijalizovanih sajtova koje su te države pokrenule tokom epidemije.

Podaci se, pored ovih izvora, upoređuju i sa podacima WHO, ECDC-a i drugih relevantnih zdravstvenih institucija.

Agencija MINA u ovim pregledima stanja, kao i na Infografik servisu, objavljuje isključivo zvanične podatke saopštene od medicinskih vlasti država koje se prate.

Tagovi: koronavirus u Crnoj Gori, Kolašin, Mojkovac, Berane, Rožaje, Podgorica, Budva
PROČITAJ I OVO
Popuštanja mjera nema barem do 15. veljače
MJERE OSTAJU
Popuštanja mjera nema barem do 15. veljače
ZAGREB - Ako je suditi prema onom što savjetnici sugeriraju Nacionalnom stožeru civilne zaštite, trenutne epidemiološke mjere produžit će se barem do polovice veljače, a moguće i do ožujka jer ništa ne jamči da se situacija neće pogoršati i s postojećim ograničenjima.
Washington: Znatno pooštrene sigurnosne mjere uoči inauguracije
SIGURNOST
Washington: Znatno pooštrene sigurnosne mjere uoči inauguracije
WASHINGTON - Sigurnosne su mjere znatno pooštrene u glavnom gradu SAD-u Washingtonu zbog poziva na oružane prosvjede pristaša američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji bi mogli trajati od danas do sredine inauguracije novoizabranog predsjednika Joea Bidena.
Potres će ostaviti i psihološke posljedice, potrebna je dugotrajna pomoć
POSLJEDICE
Potres će ostaviti i psihološke posljedice, potrebna je dugotrajna pomoć
ZAGREB - Osim materijalne, razoran potres donijet će psihološku štetu stanovništvu. Očekuje se razvoj PTSP-a, anksioznih i depresivih poremećaja, ističe psihologinja Anita Lauri Korajlija koja drži da Vlada mora organizirati dodatnu, dugotrajnu psihološku pomoć unutar zajednice.
Trumpova mračna ostavština
ODLAZAK
Trumpova mračna ostavština
WASHINGTON - Donald Trump se prije više od pet godina spustio zlatnim dizalom u predvorje Trumpovog tornja u New Yorku i najavio ulazak u predsjedničku utrku. Bio je autsajder u Republikanskoj stranci, televizijska zvijezda poznata po odrescima i kravatama čijoj se kandidaturi izrugivala politička elita.
Krešo Petek izašao iz Remetinca
NA SLOBODI
Krešo Petek izašao iz Remetinca
ZAGREB - “Optužbe ne stoje i nisam kriv. Ja sam cijeli život samo radio, nisam nikad ni osuđivan i ovo mi je bio valjda jedan novi doživljaj. Idem doma se odmoriti, umoran sam”, kazao je Petek.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE