GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Turudić položio prisegu

Turudić položio prisegu
PRISEGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.03.2024 / 12:55
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dan uoči raspuštanja Sabora novoizabrani glavni državni odvjetnik Ivan Turudić, unatoč kritikama oporbe i predsjednika Zorana Milanovića na njegovo imenovanje, prisegnuo je na novu dužnost.

Na početku svečanosti obratio se i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

- Turudić će dužnost državnog odvjetnika preuzeti s prestankom mandata akutalne glavne državne odvjetnice Zlate Hrvoj Šipek, kojoj zahvaljujem na radu', poručio je Jandroković na početku.

Nakon kratkog uvoda, Turudić je ponavljajući riječi za Jandrokovićem položio prisegu te potpisao tekst prisege.

- Zahvaljujem se na povjerenju koje ste mi iskazali. Tekst prisege je modus po kojem ću obavljati svoj posao. Imenovanjem ste mi učinili veliku čast, to shvaćam kao veliku obvezu i dat ću sve moralne i stručne kapacitetet da tu dužnost obnašam časno i pošteno i u skladu s Ustavom', rekao je Turudić nakon potpisivanja prisege.

Iako je prisegnuo Turudić će morati pričekati da istekne mandat aktualnoj glavnoj državnoj odvjetnici Zlati Hrvoj Šipek, koja je odlučila svoj mandat odraditi do kraja. odnosno do kraja svibnja. Ona je ranije na pitanje namjerava li napustiti dužnost koji mjesec prije isteka mandata jasno odgovorila da joj to 'ne pada na pamet'.

Podsjetimo, unatoč žestokim kritikama oporbe i predsjednika Milanovića, većina u Saboru izabrala je Turudića za novog glavnog državnog odvjetnika na mandat od četiri godine. U Saboru je 7. veljače 78 zastupnica i zastupnika bilo za Turudića kao šefa DORH-a, dvoje ih je bilo suzdržanih, a 60 protiv.

Tagovi: turudić, jandroković, milanović, dorh, hrvoj šipek
PROČITAJ I OVO
Hoće li DP-ovac instalirati svoj kadar u Podravku?
SPEKULACIJE
Hoće li DP-ovac instalirati svoj kadar u Podravku?
KOPRIVNICA - Građani Koprivnice pribojavaju se da bi nezavisni Željko Lacković, koji je u sabor ušao s liste Domovinskog pokreta, mogao kao i 2018. godine opet iskoristiti svoj politički utjecaj kako bi u Nadzorni odbor Podravke instalirao svog čovjeka, a on zasad ne odbacuje tu mogućnost.
SAD: Moguće je da je Izrael kršio međunarodno pravo našim oružjem
ORUŽJE
SAD: Moguće je da je Izrael kršio međunarodno pravo našim oružjem
WASHINGTON - Administracija američkog predsjednika Joea Bidena objavila je jučer kako je moguće da je Izrael koristio oružje dobijeno od SAD-a u kršenju međunarodnog humanitarnog prava tijekom svoje vojne operacije u pojasu Gaze.
Ruske snage osvojile teritorij na sjeveru Ukrajine
RAT U UKRAJINI
Ruske snage osvojile teritorij na sjeveru Ukrajine
KIJEV - Ruske snage pokrenule su iznenadni napad na sjevernu Ukrajinu, čineći prodore u najozbiljnijoj prekograničnoj kopnenoj ofanzivi u posljednje gotovo dvije godine.
Jurčević: Dobili smo jedno i pol ministarstvo. Skandalozno
PORUKE
Jurčević: Dobili smo jedno i pol ministarstvo. Skandalozno
ZAGREB - Josip Jurčević iz Domovinskog pokreta nije dao svoj potpis Andreju Plenkoviću za novog mandatara. Jurčević je i ranije najavio da neće dati podršku Plenkoviću, a iz DP-a su najavili da će Časni sud te stranke odlučiti o njegovu izbacivanju.
Frka Petešić kandidat za ministra vanjskih poslova
VLADA
Frka Petešić kandidat za ministra vanjskih poslova
ZAGREB - Zvonimir Frka Petešić, dosadašnji predstojnik Ureda predsjednika vlade, mogao bi preuzeti dužnost ministra vanjskih poslova koju je dosad obavljao Gordan Grlić Radman.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE