GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Trumpov savjetnik optužuje Kinu da je loše reagirala na koronavirus

Trumpov savjetnik optužuje Kinu da je loše reagirala na koronavirus
OPTUŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.03.2020 / 18:45
Autor: SEEbiz / H
WASHINGTON - Kina nije na odgovarajući način reagirala na izbijanje epidemije koronavirusa i svijet je zbog toga izgubio dva mjeseca u kojima se mogao pripremiti i dramatično suzbiti epidemiju, rekao je u srijedu američki savjetnik za nacionalnu sigurnost Robert OBrien.

"To je svijet vjerojatno stajalo dva mjeseca za odgovor i u ta dva mjeseca smo mogli sekvencionirati virus i imati neophodnu suradnju s Kinezima, tim Svjetske zdravstvene organizacije mogao je biti na terenu, na terenu bi bio, što smo ponudili, i tim Američkog centra za prevenciju bolesti ... mislim da smo mogli dramatično smanjiti ono što se dogodilo u Kini i što se sada događa u svijetu", rekao je.

Zbog koronavirusa bi se za posjetitelje mogao zatvoriti KapitoI, objavio je demokratski zastupnik.

"Još nismo odlučili o tome hoćemo li zatvoriti Kapitol za posjetitelje, ali razmišljamo o tome", izjavio je vođa demokratske manjine u Zastupničkom domu Steny Hoyer.

Dok američke vlasti u srijedu traže načine kako se nositi sa sve jačom epidemijom, administracija predsjednika Donalda Trumpa razmišlja o rezanju poreza, demokratski predsjednički kandidati otkazuju skupove, a guverner New Yorka optužuje saveznu vladu da "nije obavila svoj posao".

Ministar financija Steven Mnuchin je rekao da vlada razmatra mjere kojima bi se stotine milijardi dolara upumpale u gospodarstvo i zaštitile ga od pada aktivnosti uzrokovanog koronavirusom.

Ministar zdravstva Aley Azar ističe da savezne vlasti pomažu lokalnim dužnosnicima u najpogođenijim državama, uključujući Washington, Kaliforniju, New York, Massachusetts i Floridu.

Guverner New Yorka, međutim, kaže da je središnja vlada ostavila savezne države da se same snalaze.

"Ne možemo čekati saveznu vladi jer se to neće dogoditi", rekao je Andrew Cuomo koji je rasporedio Nacionalnu gardu radi obuzdavanja epidemije u predgrađima New Yorka.

"Savezna vlada nije obavila svoj posao", istaknuo je demokrat Cuomo za MSNBC poručivši ostalim guvernerima "da su prepušteni sami sebi".

Tagovi: Donald Trump, Kina, koronavirus, Steven Mnuchin
PROČITAJ I OVO
Stručnjaci: Rizik od potresa u Sloveniji jako je podcijenjen
POTRESI
Stručnjaci: Rizik od potresa u Sloveniji jako je podcijenjen
LJUBLJANA - Slovenija je pod velikim rizikom od potresa, ali većina javnosti toga nije svjesna, smatraju sudionici današnjeg savjetovanja Zavarovalnice Triglav.
Ludo vrijeme: Snijeg na granici, u Zagrebu srušena stabla, stradali i štandovi
NEVRIJEME
Ludo vrijeme: Snijeg na granici, u Zagrebu srušena stabla, stradali i štandovi
ZAGREB - U Hrvatsku je stigla najavljena promjena vremena. Posebno upozorenje objavio je i DHMZ.
Škaro mora u zatvor zbog silovanja
POTVRĐENA KAZNA
Škaro mora u zatvor zbog silovanja
ZAGREB - Visoki kazneni sud potvrdio je Damiru Škari (65) presudu od dvije i pol godine zatvora.
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
JASNA PORUKA
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
KIJEV - Potencijal oružanih snaga Rusije višestruko premašuje kapacitete Ukrajine, te stoga Kijev nema šanse da nastavi borbu bez pomoći Zapada, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.
Najprestižnije europske srednje škole dolaze u Zagreb
ŠKOLE
Najprestižnije europske srednje škole dolaze u Zagreb
ZAGREB - Najcjenjenije srednje škole i međunarodni jezični kampovi iz Švicarske, Portugala, Španjolske, Italije, Belgije i Ujedinjenog Kraljevstva 20. travnja od 10 do 14 sati predstavit će svoje programe hrvatskim učenicima u Hotelu Sheraton.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE