GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Trump ponovno visoke brojke zaraze pravda testiranjem

Trump ponovno visoke brojke zaraze pravda testiranjem
OPRAVDAVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.07.2020 / 08:05
Autor: SEEbiz / H
WASHINGTON - Američki predsjednik Donald Trump ponovno je pozdravio američko testiranje na Covid19 u trenutku kada zemlja u četvrtak bilježi rekordnih više od 55.000 novozaraženih, što je novi svjetski rekord dnevnog širenja pandemije.

Novi porast širenja zaraze u SAD-u prošloga tjedna stavilo je pod lupu Trumpovo upravljanje krizom i naveo nekoliko guvernera saveznih država da zaustave planove otvaranja njihovih država nakon strogih mjera karantene.

"Pokazuje se porast novih slučajeva zaraze koronavirusom zbog toga što je naše testiranje toliko masovno i tako dobro, daleko veće i bolje nego li i u jednoj drugoj zemlji", naveo je američki predsjednik u tvitu objavljenom kasno u četvrtak.

"Ima i velikih vijesti, no još bolje su vijesti da je broj umrlih, i postotak umrlih, u padu", dodao je.

U četvrtak kasno navečer SAD je bilježio 55.274 slučaja novozaraženih koronavirusom, nadmašivši dnevni rekord zaraze od 54.771, koliko je 19. lipnja zabilježio Brazil.

Val novih zaraza koronavirusom natjerao je neke guvernere da zaustave ili uspore planove otvaranja njihovih država nakon mjeseci striktnih mjera karantene, kao i da zatvore plaže i otkažu vatromete predviđenih uz proslavu Dana neovisnosti 4. srpnja.

Sjedinjene Države sada bilježe skoro 129.999 umrlih koji su bili zaraženi koronavirusom, što je skoro četvrtina ukupnog broja umrlih u svijetu.

Više od 10,89 milijuna ljudi u svijetu zarazeno je koronavirusom, a 520,066 ih je umrlo, brojke su kojima raspolaže Reuters. Samo Sjedinjene Države zabilježile su 2,76 milijuna slučajeva zaraze.

Pandemija je zabilježena u više od 120 zemalja i teritorija otkako su se krajem prošle godine prvi slučajevi pojavili u Kini.

Tagovi: Donald Trump, koronavirus u SAD-u, testiranje na koronavirus
PROČITAJ I OVO
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
JASNA PORUKA
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
ZAGREB - HDZ je osvojio previše mandata i sada sve ovisi o Domovinskom pokretu, a iz HDZ-a Most sigurno neće zvati i mi ne bismo podržali ni Zorana Milanovića za kandidata za premijera, kazao je, između ostalog, Mostov Nikola Grmoja gostujući večeras u Dnevniku Nove TV.
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
DP
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) na parlamentarnim izborima osvojio je 14 mandata. Iako je riječ o dva mandata manje nego 2020. godine kada su predvođeni Miroslavom Škorom osvojili 16, DP je i ovim rezultatom postao najpoželjnija politička udavača. No, pitanje je mogu li se dogovoriti s ostalim zainteresiranim stranama kako bi kreirali novu Vladu.
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
KOMBINACIJE
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
ZAGREB - Tijekom četvrtka telefoni su poprilično užarili, a posljednje informacije govore da će Andrej Plenković, prvo pokušati izbjeći Domovinski pokret.
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
ODLUKE
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
BEOGRAD - Vlasti u Srbiji prihvatile su u četvrtak zahtjeve oporbe da se uz beogradske izbore, zakazane za 2. lipnja, istodobno organiziraju i preostali lokalni izbori, a uz tu odluku predsjednica državnog parlamenta Ana Brnabić najavila je i izmjene Zakona o lokalnim izborima, dok su oporbene stranke odgovor najavile za petak.
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
NESLUŽBENO
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
ZAGREB - Koalicija Rijeke pravde već je okupila 57 zastupnika koji bi za mandatara podržali Zorana Milanovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE