GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Trump: Pokušavaju ukrasti izbore

Trump: Pokušavaju ukrasti izbore
TEŠKE OPTUŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.11.2020 / 07:35
Autor: SEEbiz
WASHINGTON- Još uvijek se broje glasovi nakon izbora u SAD-u.

Trump vodi u nekim ključnim državama kao što su Pennsylvania i Ohio, a Fox News piše kako je sasvim sigurno pobjednik i na Floridi.

Iako će idućih dana dolaziti glasovi poslani dopisnim putem, Trump je jutros na Twitteru napisao kako je ovo velika pobjeda.

"Velika pobjeda. Obratit ću se javnosti večeras", piše Trump. To bi značilo da će se uskoro obratiti s obzirom na to da je u SAD-u večer.

"Pokušavaju ukrasti izbore. Nećemo im dopustiti da to učine. Ne može se glasati nakon što su birališta zatvorena", kazao je Trump.

Zanimljivo je da je Twitter sakrio Trumpov tvit u kojem tvrdi da "pokušavaju ukrasti izbore". To znači da se tvit i dalje može vidjeti, ali tek kada se pročita obavijest sljedećeg sadržaja: "Dio ili sav sadržaj podijeljen u ovom tvitu je upitan i mogao bi biti sadržavaju zavaravajuće informacije o izborima ili o nekom drugom građanskom procesu".

U ovom trenutku po projekcijama i rezultatima, Biden ima 238, a aktualni predsjednik 217 elektora, a ostalo je još sedam država čiji se rezultati očekuju - Sjeverna Karolina, Georgija, Wisconsin, Michigan i Pennsylvania i Nevada. U svima njima zasad vodi Trump na različitim uzorcima prebrojanih glasova.

Biden najviše nade polaže da će u tri države tzv. "plavog zida", Wisconsin, Michigan i Pennsylvaniju, koje je Trump osvojio 2016., doći do obrata kako se počnu prebrojavati dopisni glasovi, iako bi to moglo trajati danima.

U Wisconsinu Biden ima 47,4 posto glasova na 84 posto prebrojanih listića, u Michiganu je na 44,6 (64 posto prebrojanih), a u Pennsylvaniji na 42,2 (64 posto). U svima je trend da smanjuje razliku kako pristižu novi glasovi.

Tagovi: američki izbori, Donald Trump, Joe Biden, Florida, dopisni glasovi, plavi val
PROČITAJ I OVO
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE