GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tri moguća kandidata za Beroševa nasljednika

Tri moguća kandidata za Beroševa nasljednika
KANDIDATI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.04.2022 / 09:02
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb, Ivica Lukšić, ravnatelj KB-a Dubrava, i Josip Samardžić, ravnatelj Opće bolnice "Dr. Josip Benčević" u Slavonskom Brodu, tri su imena koja se spominju kao zamjena za ministra zdravstva Vilija Beroša u proljetnoj rekonstrukciji Vlade Andreja Plenkovića, piše Jutarnji list.

Sugovornici s kojima smo razgovarali govore kako se od ta tri imena najviše spominje upravo Ćorušić, koji godinama vodi najveći hrvatski KBC i to mu je veliki plus.

- Činjenica je i da mu je ostalo još kraće vrijeme do mirovine, otprilike koliko i ministarskog mandata ovog saziva Vlade. Upravo zato smatra se da bi mogao provesti reformske rezove, koji su prijeko potrebni, ali stvaraju i neprijatelje i probleme - kaže sugovornik Jutarnjeg.

Ovo nije prvi put da se Ćorušić spominje kao ministarski kandidat, a posljednji je put to bilo kada je ministar postao Milan Kujundžić.

Neki sugovornici pak kažu kako, s obzirom na velik broj ministara opterećenih aferama, još postoji mogućnost da premijer odluči ostaviti Beroša. S druge strane, njegova se smjena spominjala više puta, no Plenković bi se u konačnici svaki put zauzeo za ministra Beroša.

Ime koje dobro kotira jest i Ivica Lukšić, koji je KB Dubravu preuzeo kao v. d., a kasnije i kao ravnatelj u studenom 2020., u trenutku kada su počele brojnije hospitalizacije zbog epidemije koronavirusa. Nakon što je zamijenio ravnatelja Srećka Marušića, postaje poznatiji javnosti. Došlo je do smirivanja brojnih internih sukoba u bolnici, koja je u to vrijeme glasila kao 'bolnica slučaj', a to je dodatan plus za Lukšića, govore sugovornici.

Inače, Lukšića je ministar Beroš imenovao koordinatorom bolničkog liječenja oboljelih od covida-19 za Grad Zagreb, Zagrebačku, Karlovačku, Sisačko-moslavačku, Bjelovarsko-bilogorsku, Varaždinsku, Međimursku i Koprivničko-križevačku županiju, najbolji je izbor sugovornika za procjenu pripravnosti bolničkog sustava za Zagreb i sjeverozapadnu Hrvatsku. A imenovan je i za upravljanje respiratorno-intenzivističkim centrom u KB-u Dubrava.

Na kandidacijskoj listi je i Josip Samardžić za čijeg se ravnateljskog mandata bolnica u Slavonskom Brodu našla na desetom mjestu ljestvice najboljih hrvatskih bolnica.

- Naravno u prilog mu ide i stranačka iskaznica i djelovanje u županiji - kaže naš sugovornik. Naime, Samardžić je 2014. postao predsjednik HDZ-a Slavonski Brod, a trenutno je potpredsjednik županijskog HDZ-a.

Ostaje samo vidjeti koja će biti konačna odluka premijera, odnosno hoće li Beroš ostati ministar, a ako ne, koji će kandidat preuzeti ovaj vrući krumpir.

Tagovi: Vili Beroš, Ante Ćorušić, Ivica Lukšić, Josip Samardžić
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE