GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tramišak: Uskoro smjena ravnatelja SAFU Tomislava Petrica

Tramišak: Uskoro smjena ravnatelja SAFU Tomislava Petrica
SMJENA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.11.2021 / 16:03
Autor: SEEbiz / H
PLETERNICA - Ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Nataša Tramišak izjavila je u petak da će uskoro biti održana sjednica Upravnog vijeća Središnje agencije za financiranje i ugovaranje EU projekata na kojoj će biti zatražena smjena ravnatelja te ustanove Tomislava Petrica.

Petric je jedan od uhićenih u tzv. "aferi softver", a nakon današnje sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem Tramišak je na novinarski upit rekla kako će na sjednici Upravnog vijeća SAFU-a zbog nemogućnosti obavljanja dužnosti u ovome trenutku, biti zatražena Petricova smjena i taj će prijedlog biti upućen Vladi.

Kako sa Suda još nismo dobili informaciju o pokretanju sudskog postupka, jedino možemo zatražiti smjenu zbog toga što nije u mogućnosti obavljati svoju dužnost, pojasnila je Tramišak.

Na upit novinara je li surađivala s Uredom europskog javnog tužitelja (OLAF) vezano uz "aferu softver" u kojoj je uhićena bivša ministrica Gabrijela Žalac, te jesu li iz toga ureda zatražili neke dokumente, Tramišak je rekla da veliki broj korisnika savjesno i namjenski koriste te fondove, ali i da je Središnja agencija za financiranje i ugovaranje EU projekata (SAFU) proslijedila OLAF-u 217 sumnji na nepravilnosti.

Kako dalje oni postupaju, to ovisi o njihovim procedurama. Imam informacije da su početkom rujna došli u Ministarstvo, ali ne konkretno kod mene, već su od nekih djelatnika zatražili izuzimanje određene dokumentacije. Ostali slijed aktivnosti ne mogu komentirati, jer nisam upoznata, rekla je Tramišak.

Tagovi: Nataša Tramišak, Tomislav Petric
PROČITAJ I OVO
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE