GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomaševićev rok pročelnicima: Do utorka moraju dostaviti plan ušteda

Tomaševićev rok pročelnicima: Do utorka moraju dostaviti plan ušteda
UŠTEDE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.06.2021 / 11:33
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba, Tomislav Tomašević, dao je svim pročelnicima (a ima ih 27) rok do 15. lipnja da mu dostave plan ušteda.

Pismeni zahtjev za donošenjem prijedloga ušteda Tomašević je pročelnicima uputio u četvrtak poslije podne, nakon sastanka s premijerom Andrejem Plenkovićem i ministrom financija Zdravkom Marićem s kojim je dogovorio pomoć države u rješavanju nagomilanih financijskih obaveza Grada Zagreba, piše Jutarnji list.

U uvodu dopisa kojim se obraća pročelnicima gradonačelnik je naveo pet razloga zbog kojih od njih traži prijedlog mjera štednje.

- Mjere štednje odnosno ograničenja potrošnje sredstava planiranih u Proračunu Grada Zagreba za 2021. uvode se zbog: prenesenog proračunskog manjka iz prethodnog razdoblja, povećanih rashoda vezanih uz saniranje posljedica potresa kao i za borbu protiv epidemije, primjene poreznih propisa kojima je povećan iznos povrata poreza i prireza na dohodak koji se isplaćuje iz proračuna Grada Zagreba, uravnoteženja proračunske potrošnje s procjenom nižeg ostvarenja prihoda, te osiguranja sredstava za plaćanje dospjelih obveza - navodi se u uvodu.

Naglasak je na tome da se razmotre sve uštede i to na stavkama koje nisu nužne za nesmetano funkcioniranje Grada.

- Čelnici svih gradskih upravnih tijela su dužni u okviru svoje nadležnosti preispitati opravdanost, svrsishodnost i ekonomičnost pororačunske potrošnje te predložiti smanjenje onih rashoda čije neizvršavanje ne bi dovelo u poteškoće ili ugrozilo funkcioniranje pojedinih sustava, isplate materijalnih prava zaposlenih i građana ili izvođenje ugovorenih i već započetih radova - kaže Tomašević.

Pročelnicima je dao i točnu uputu kako treba izgledati njihov prijedlog ušteda. Kaže tako da treba imati kolonu financijskog plana za 2021. godinu, kolonu predloženog umanjenja, te kolonu novog plana za 2021., kao i obrazloženje pozicija koje se smanjuju.

Rok u kojemu trebaju dostaviti prijedlog je 15. lipnja, a podnosi se Gradskom uredu za financije. Nakon toga Tomašević će proučiti prijedloge i sa svakim od čelnika gradskih upravnih tijela obaviti pojedinačno razgovore o mjerama koje su ponudili.

Tagovi: Tomislav Tomašević, Grad Zagreb, Zdravko Marić
PROČITAJ I OVO
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
Plenković osvanuo na TikToku
DRUŠTVENE MREŽE
Plenković osvanuo na TikToku
ZAGREB - Andrej Plenković je u jeku kampanje otvorio profil na još jednoj društvenoj mreži, a riječ je o TikToku.
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
LISTE
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
ZAGREB - Izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu tijekom dana predao je i SDP odnosno njihova koalicija Rijeke pravde.
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
UHIĆENJA
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv četiri osobe i jedne tvrtke zbog tri subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE