GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomaševićev rok pročelnicima: Do utorka moraju dostaviti plan ušteda

Tomaševićev rok pročelnicima: Do utorka moraju dostaviti plan ušteda
UŠTEDE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.06.2021 / 11:33
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba, Tomislav Tomašević, dao je svim pročelnicima (a ima ih 27) rok do 15. lipnja da mu dostave plan ušteda.

Pismeni zahtjev za donošenjem prijedloga ušteda Tomašević je pročelnicima uputio u četvrtak poslije podne, nakon sastanka s premijerom Andrejem Plenkovićem i ministrom financija Zdravkom Marićem s kojim je dogovorio pomoć države u rješavanju nagomilanih financijskih obaveza Grada Zagreba, piše Jutarnji list.

U uvodu dopisa kojim se obraća pročelnicima gradonačelnik je naveo pet razloga zbog kojih od njih traži prijedlog mjera štednje.

- Mjere štednje odnosno ograničenja potrošnje sredstava planiranih u Proračunu Grada Zagreba za 2021. uvode se zbog: prenesenog proračunskog manjka iz prethodnog razdoblja, povećanih rashoda vezanih uz saniranje posljedica potresa kao i za borbu protiv epidemije, primjene poreznih propisa kojima je povećan iznos povrata poreza i prireza na dohodak koji se isplaćuje iz proračuna Grada Zagreba, uravnoteženja proračunske potrošnje s procjenom nižeg ostvarenja prihoda, te osiguranja sredstava za plaćanje dospjelih obveza - navodi se u uvodu.

Naglasak je na tome da se razmotre sve uštede i to na stavkama koje nisu nužne za nesmetano funkcioniranje Grada.

- Čelnici svih gradskih upravnih tijela su dužni u okviru svoje nadležnosti preispitati opravdanost, svrsishodnost i ekonomičnost pororačunske potrošnje te predložiti smanjenje onih rashoda čije neizvršavanje ne bi dovelo u poteškoće ili ugrozilo funkcioniranje pojedinih sustava, isplate materijalnih prava zaposlenih i građana ili izvođenje ugovorenih i već započetih radova - kaže Tomašević.

Pročelnicima je dao i točnu uputu kako treba izgledati njihov prijedlog ušteda. Kaže tako da treba imati kolonu financijskog plana za 2021. godinu, kolonu predloženog umanjenja, te kolonu novog plana za 2021., kao i obrazloženje pozicija koje se smanjuju.

Rok u kojemu trebaju dostaviti prijedlog je 15. lipnja, a podnosi se Gradskom uredu za financije. Nakon toga Tomašević će proučiti prijedloge i sa svakim od čelnika gradskih upravnih tijela obaviti pojedinačno razgovore o mjerama koje su ponudili.

Tagovi: Tomislav Tomašević, Grad Zagreb, Zdravko Marić
PROČITAJ I OVO
Pronađeno drugo tijelo na mjestu eksplozije u kemijskoj tvornici u Leverkusenu
TRAGEDIJA
Pronađeno drugo tijelo na mjestu eksplozije u kemijskoj tvornici u Leverkusenu
LEVERKUSEN - Tijelo druge osobe pronađeno je u utorak na mjestu eksplozije u postrojenjima kemijske industrije u Leverkusenu, te su, po posljednjim podacima, u nesreći dvije osobe poginule, 31 je ozlijeđena, a nekoliko se smatra nestalima, objavile su vlasti toga grada na zapadu Njemačke.
Ranko Ostojić, Gordan Maras i Zvane Brumnić izbačeni iz SDP-a
SDP
Ranko Ostojić, Gordan Maras i Zvane Brumnić izbačeni iz SDP-a
ZAGREB - Po nekim procjenama Klub SDP-a u Saboru mogao bi ostati bez šest zastupnika, a neki pak smatraju da će ih otići više, pa čak i neki europarlamentarci.
HUBOL traži ostavku Gordana Lauca na mjesto člana Znanstvenog savjeta vlade
OŠTRO
HUBOL traži ostavku Gordana Lauca na mjesto člana Znanstvenog savjeta vlade
ZAGREB - Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) u utorak je zatražila ostavku Gordana Lauca na mjesto člana Znanstvenog savjeta vlade.
Spahn najavljuje oštrije mjere za njemačke turiste koji se vraćaju s odmora
MJERE
Spahn najavljuje oštrije mjere za njemačke turiste koji se vraćaju s odmora
BERLIN - Njemačka vlada zbog rasta incidencije želi pooštriti pravila testiranja za povratnike s godišnjih odmora. U zemlju ne bi mogao ući nitko tko nije cijepljen, preležao bolest ili predočio negativni test.
Toksični oblak nad Leverkusenom, četiri osobe nestale
ZAGAĐENJE
Toksični oblak nad Leverkusenom, četiri osobe nestale
LEVERKUSEN - Snažna eksplozija pogodila je područje njemačkog grada Leverkusena, u kojem se nalazi i kemijski koncern Bayer.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE