GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomašević: Zadat ćemo rok onima koji još nisu uklonili kante s ceste

Tomašević: Zadat ćemo rok onima koji još nisu uklonili kante s ceste
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.11.2022 / 14:41
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je u utorak da će uskoro odrediti rok za prilagodbu višestambenih zgrada novom modelu prikupljanja otpada, istaknuvši da se to odnosi na one koji nisu poduzeli ništa da mu se prilagode.

“Izaći ćemo s nekim rokovima za ovo prijelazno razdoblje, u kojem neki predstavnici suvlasnika nisu poduzeli niti jedan korak, odnosno nisu uklonili spremnike s javnih površina, niti naručili bokseve”, istaknuo je Tomašević na konferenciji za medije.

Naveo je kako je, prema sadašnjim podacima, oko 50 posto suvlasnika uklonilo kontejnere s javnih površina, a da je izdano tek 300 rješenja za postavljanje standardiziranih bokseva.

Komentirajući pojačani smrad oko odlagališta otpada Jakuševec, Tomašević je rekao da još uvijek nije utvrđen uzrok smrada. Međutim, najavljeni potezi na kompostani se implementiraju, a do petka bi trebala biti natkrivena.

Komentirao je i rezultate mjerenja kvalitete zraka, istaknuvši da su na samom Jakuševcu ali i na nekim drugim dijelovima grada zadnjih dana ponekad povećane lebdeće čestice, koje se povezuju s grijanjem, prometom i klimatskim uvjetima poput temperaturne inverzije.

“U nijednom trenutku nisu prekoračene vrijednosti sumporovog i dušikovog dioksida”, rekao je Tomašević dodavši da bi upravo ti plinovi trebali biti povećani ukoliko je uzrok zagađenja zraka odlagalište otpada.

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet rekao je da će Zagreb direktno zaraditi od snimanja filma Canary Black oko 650 tisuća kuna, zbog čega je centar grada noću zatvoren za pješake i tramvajski i drugi promet.

“Neizravno, sve ono što dolazi iz poreza i prireza osoblja iz zagrebačkih produkcijskih i koproducijskih kuća, iznosi oko 10 milijuna kuna, što je zajedno oko 11 milijuna kuna”, istaknuo je Korlaet.

Tagovi: Tomislav Tomašević, Grad Zagreb, Zagrebački holding, Boris Sesar, Čistoća Zagreb, Zagrebački električni tramvaj
PROČITAJ I OVO
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
JASNA PORUKA
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
ZAGREB - HDZ je osvojio previše mandata i sada sve ovisi o Domovinskom pokretu, a iz HDZ-a Most sigurno neće zvati i mi ne bismo podržali ni Zorana Milanovića za kandidata za premijera, kazao je, između ostalog, Mostov Nikola Grmoja gostujući večeras u Dnevniku Nove TV.
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
DP
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) na parlamentarnim izborima osvojio je 14 mandata. Iako je riječ o dva mandata manje nego 2020. godine kada su predvođeni Miroslavom Škorom osvojili 16, DP je i ovim rezultatom postao najpoželjnija politička udavača. No, pitanje je mogu li se dogovoriti s ostalim zainteresiranim stranama kako bi kreirali novu Vladu.
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
KOMBINACIJE
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
ZAGREB - Tijekom četvrtka telefoni su poprilično užarili, a posljednje informacije govore da će Andrej Plenković, prvo pokušati izbjeći Domovinski pokret.
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
ODLUKE
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
BEOGRAD - Vlasti u Srbiji prihvatile su u četvrtak zahtjeve oporbe da se uz beogradske izbore, zakazane za 2. lipnja, istodobno organiziraju i preostali lokalni izbori, a uz tu odluku predsjednica državnog parlamenta Ana Brnabić najavila je i izmjene Zakona o lokalnim izborima, dok su oporbene stranke odgovor najavile za petak.
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
NESLUŽBENO
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
ZAGREB - Koalicija Rijeke pravde već je okupila 57 zastupnika koji bi za mandatara podržali Zorana Milanovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE