GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomašević smijenio direktora Vodoopskrbe i odvodnje

Tomašević smijenio direktora Vodoopskrbe i odvodnje
SMJENA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.03.2023 / 14:46
Autor: SEEbiz
SPLIT - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević nalazi se u posjetu Splitu, gdje se sastao s gradonačelnikom Ivicom Puljkom, te odgovora na Filipovićeve tvrdnje.

Istaknuo je da su razgovarali o raznim inicIjativama i temama te da je ovo bio prvi službeni sastanak širih delegacija Zagreba i Splita u njihovom mandatu. “Split i Zagreb imaju slične probleme o gospodarenju otpadom. Moramo graditi nove vrtiće i financirati plaće odgojitelja, i to je tema koju bismo trebali proći s drugim gradovima”, rekao je Tomašević.

Istaknuli su da se razgovaralo isključivo o gradskim problemima. “Pokušat ćemo sastaviti incijativu velikih gradova – Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka”, rekao je Puljak dodajući da su brojni problemi u gradovima koji se desetljećima nisu rješavali. “Nije lako mijenjati stvari, ali zato smo izabrani i na to smo spremni”, rekao je Tomašević.

Kao najveće poteškoće Tomašević nije istaknuo nijedno, već je rekao da bi o teškoćama mogao knjigu napisati. “Svaki dan otkrijem jednu stvar koja me zatekne. Nered u svakom sektoru. O tome se često ne može ni govoriti, ali doći će vrijeme i za ispričati sve te priče”, rekao je.

O zajedničkim nastupima prema Vladi Puljak je rekao: “Ideje koje imamo i koje želimo razvijati s drugim gradovima, komunicirat ćemo javnosti i Vladi i ministarstvima. Priuštivo stanovanje, recimo, moramo rješavati s Vladom.”

O poskupljenju vode Tomašević je rekao:

“Dio poskupljenja je sporan. Donijeli su odluku jer su tražili Vodoopskrbu dokumentaciju do određenog roka. Nisam imao informaciju da je tražena dokumentacija. To je proceduralna greška koja će odgoditi poskupljenje. No, ona je dovela do odgode dijela poskupljenja i ona mi je neshvatljiva i neprihvatljiva. Nije samo napravljena proceduralna greška, nego o svemu nije informirana Uprava Holdinga i zato Davor Poljak od danas više nije direktor Vodoopskrbe i odvodnje.

Slušam izjave ministra gospodarstva. Radi se o Vijeću za vodne usluge koje je neovisno tijelo. Neobično je da odluke neovisnog tijela komunicira ministar. Govori se o subvencijama električne energije Zagreba, ali subvencionirano je svim gradovima. Ta električna energija odlazi na pumpanje vode u cijevima od čega pola izlazi van. Proceduralna greška dovela je do ovoga, to je nedopustivo. Uprava Holdinga bira direktore tvrtke kćeri. Da ni oni ne znaju tjednima za odluku, to je neprihvatljivo.”

Fotografija: Ivo Čagalj, Pixsell

Tagovi: Tomislav Tomašević, poskupljenje vode u Zagrebu, Vodoopskrba i odvodnja
PROČITAJ I OVO
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE