GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomašević predstavio nestranački Savjet za Zagreb

Tomašević predstavio nestranački Savjet za Zagreb
SAVJET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.04.2021 / 13:00
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Kandidat platforme Možemo za zagrebačkog gradonačelnika Tomislav Tomašević predstavio je u subotu Savjet za Zagreb, nestranačko savjetodavno tijelo kojim će, kaže, aktivirati znanje i iskustvo bitno za razvoj grada.

"Radi se o nestranačkom stručnom tijelu u koje smo okupili doista vrhunske stručnjake za različita područja koja su bitna za održivo i dobro funkcioniranje Zagreba", rekao je Tomašević u parku Zrinjevac. Savjet ima 14 članova od kojih nitko nije član niti jedne od stranaka paltforme.

"To je na neki način njihov doprinos, sa savjetima, nama u ovoj kampanji, a nadamo se i poslije, nakon izbora, kada dođe do promjene vlasti, i u upravljanju gradom. Želimo i na taj način aktivirati sve kapacitete, svo znanje i iskustvo koje Zagreb može ponuditi i zato smo okupili ovaj Savjet", naglasio je Tomašević.

Od članova Savjeta predstavili su se doktor zaštite okoliša Darko Znaor, inženjerka biologije Nataša Janev Holcer, financijski stručnjak Ratko Bajakić, ginekologija Jasenka Grujić, dvostruki zlatni olimpijac Tomislav Paškvalin, ekonomist Ivo Bičanić, operna pjevačica Dunja Vejzović, arhitektica Hildegard Auf-Franić te urbanisti Vinko Uhlik i Borislav Doklestić.

Na pitanje novinara što će napraviti s kinom Europa, Tomašević je odgovorio da će to kino dobiti natrag svoju funkciju i biti art-kino.

Komentirao je i ankete prema kojima je i dalje kandidat s najvećom podrškom građana.


"Ankete su dobre, trendovi su dobri, najbitnije su reakcije s terena. Ne opuštamo se, zadnji atom snage ćemo ostaviti u kampanji, zapravo se ponašamo kao da gubimo ili da zaostajemo", naglasio je Tomašević.

Nije htio komentirati navode HDZ-ova kandidata Davora Filipovića koji je kazao kako Tomašević "nikada nije imao osmosatno radno vrijeme". "Jednostavno se ne bavimo drugim kandidatima od početka", dodao je.

Istaknuo je kako im je svejedno tko će biti u drugome krugu izbora, naglasivši da su potpuno uvjereni u ulazak u drugi krug i u pobjedu.

Komentirao je i covid-dodatak za umirovljenike i povrat poreza koji će građanima doći u svibnju, naglasivši kako to podržavaju, ali da je tajming u funkciji predizborne kampanje HDZ-a.

Na pitanje o ministru zdravstva Viliju Berošu, koji je trenutno u fokusu javnosti zbog saborskog Odbora za zdravstvo i poslovanja Ministarstva s tvrtkama koje su izrađivale platforme za cijepljenje, Tomašević je ustvrdio da je Beroševa pozicija poljuljana.

"On je na neki način 'gromobran' premijeru, i da će ga žrtvovati kada ga treba žrtvovati. Ovaj problem s veledrogerijama nije problem samo ministra zdravstva, nego cijele Vlade, on se sustavno ne rješava, što je i potvrdio ministar financija", smatra Tomašević.

Tagovi: Tomislav Tomašević, Savjet za Zagreb, Ratko Bajakić, Tomislav Paškvalin, Dunja Vejzović, Darko Znaor, Nataša Janev Holcer,
PROČITAJ I OVO
Vučić divljao u Vijeću sigurnosti; na kraju je morao ušutjeti
DIVLJANJE
Vučić divljao u Vijeću sigurnosti; na kraju je morao ušutjeti
NEW YORK - Na današnjoj redovnoj sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda o Kosovu došlo je do verbalnog okršaja između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjedavajuće sjednicom, Vanesse Frazier s Malte.
Jokić: Jedini izlaz iz ove situacije su novi izbori
STAVOVI
Jokić: Jedini izlaz iz ove situacije su novi izbori
ZAGREB - Ravnatelj Instituta za društvena istraživanja Boris Jokić za Dnevnik Nove TV komentirao je postizbornu situaciju u Hrvatskoj.
Dabro: Domovinski pokret spreman je sastaviti vladu s HDZ-om
KOALICIJA
Dabro: Domovinski pokret spreman je sastaviti vladu s HDZ-om
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) spreman je sastaviti vladu s HDZ-om, te sutra kreće u službene pregovore sa svim strankama, poručio je glavni tajnik i izabrani saborski zastupnik DP-a Josip Dabro u ponedjeljak ispred sjedišta stranke u kojem traje sjednica Predsjedništva.
Hrebak: DP nije dobio bezgraničnu podršku kako bi ideološki mijenjao društvo
PORUKE
Hrebak: DP nije dobio bezgraničnu podršku kako bi ideološki mijenjao društvo
ZAGREB - Dario Hrebak (HSLS) koalicijski partner HDZ-a kazao je kako se danas čuo s premijerom Andrejom Plenkovićem te da sada kada je kampanja završila, emocije treba staviti na stranu i treba uključiti zdravi razum.
Pavliček: Uvjeren sam da se HDZ neće odreći manjinaca
PORUKE
Pavliček: Uvjeren sam da se HDZ neće odreći manjinaca
ZAGREB - Predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček gostovao je u Newsroomu kod Anke Bilić Keserović gdje su razgovarali o tome tko bi i kako mogao formirati Vladu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE