GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomašević: Idemo u preustroj gradske uprave

Tomašević: Idemo u preustroj gradske uprave
HOĆE LI BITI OTKAZA?
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.05.2021 / 13:27
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Kandidat za gradonačelnika Zagreba Tomislav Tomašević i kandidati za zamjenicu i zamjenika gradonačelnika Danijela Dolenec i Luka Korlaet održali su danas u podne konferenciju za novinare, na kojoj su rekapitulirali rezultate prvog kruga lokalnih izbora i najavili kampanju za drugi krug.

“Još jednom bih se zahvalio svim Zagrepčanima i Zagrepčankama koji su nam dali glas. Bez obzira što ova prednost izgleda golema u odnosu na protukandidata Miroslava Škoru, mi ćemo u drugom krugu dati sve od sebe u kampanji”, rekao je Tomašević.

Govorio je i o mandatima u Gradskoj skupštini. “Za većinu će biti potrebno dugoročno 25 zastupnika, očekujemo da ćemo je imati. Kao što smo ranije rekli, prema tome smo transparentni, prije izbora smo govorili s kime bismo koalirali. Jasno smo rekli da ćemo sa strankama od centra prema lijevo, svima koji su bili oporba HDZ-u i Bandiću, a od stranaka jedini tko je prešao prag je SDP, s njima očekujemo razgovore i ne vjerujemo da ćemo imati problema, jer su programi dosta kompatibilni”, rekao je Tomašević.

Bit ćemo otvoreni za dijalog, posebice oko dugoročnih, bitnih projekata, kako bi oni išli dalje bez obzira na to hoćemo li na vlasti biti iduće četiri godine. Tražit ćemo konsenzus sa svima, rekao je Tomašević, zahvalivši se svima koji su svojim biračima poručili da glasaju za njega.

“Bez obzira na ovu veliku prednost, nama je apsolutno svaki glas koji ćemo dobiti 30. svibnja ključan, jer nam je potreban veliki legitimitet za promjene koje ćemo raditi nakon izbora. Još jednom molim građane, sve koji su nam dali glas u prvom krugu, a i one koji nisu, da glasaju za nas kako bismo imali što veći legitimitet”, rekao je Tomašević.

“Hvala svim građanima koji su nam dali glas. Naš kandidat ima premoćno vodstvo, u Skupštini imamo 23 mandata. U 16 od 17 gradskih smo pobijedili, u u 12 od 17 možemo samostalno tvoriti većinu, u 101 mjesnom odboru možemo tvoriti većinu”, rekla je Dolenec

Oglasio se i Korlaet.

“Platforma je napravila dva programa, jedan od naše grupe stručnjaka, a drugi koji su sastavile kvartovske grupe. Kroz veliku anketu na uzorku od 10 tisuća građana pobrojani su svi problemi. Ukrižavanjem tih dvaju programa dobiva se sinergijski učinak kojim ovaj grad može ići korak dalje. Mi mislimo da najbolje poznajemo ovaj grad, da poznajemo svaku njegovu poru i da imamo rješenja za njegove boljke”, rekao je Korlaet.

Tomašević je rekao da se u izbornoj noći čuo s Joškom Klisovićem, a da će o suradnji i konkretnim potezima još razgovarati.

Komentirao je izjavu Urše Raukar koja je pozvala direktore gradskih poduzeća i pročelnike da stave mandat na raspolaganje.

Demokratska praksa u svim gradovima, ali i u državi, premijer je zatražio od direktora javnih poduzeća da stave mandat na raspolaganje. Mi pratimo demokratsku praksu. Naše pravo je da tražimo od pročelnika i direktora gradskih poduzeća da stave mandat na raspolaganje, naše je pravo da ocjenjujemo njihov rad, a naše je pravo da imenujemo nove pročelnike putem javnog natječaja, što hoćemo”, rekao je Tomašević, dodavši da će putem javnog natječaja imenovati i čelnike gradskih poduzeća.

Što ako ne poslušaju njihov poziv? “Idemo u preustroj gradske uprave. 27 gradskih pročelnika ne može ostat, jer neće ostati 27 gradskih ministarstava. Nijedan grad to nema. Kako mi možemo voditi vladu s 27 ministara, a da to bude brzo i efikasno? Ionako neće biti 27 gradskih ureda, vjerujemo da će to proći kroz Gradsku skupštinu”, rekao je Tomašević, dodavši da će neke urede spajati, neke preustrojiti.

“Mi nećemo fejkati javne natječaje. Nema nijedne osobe kojoj smo obećali da će biti pročelnik, to smo govorili i u kampanji”, rekao je Tomašević, pozvavši sve koji smatraju da imaju znanja i sposobnosti za obavljanje te funkcije, da se jave na natječaj.

Tagovi: Tomislav Tomašević, Danijela Dolenec, Luka Korlaet, Možemo!
PROČITAJ I OVO
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE