GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tomašević: Bandić više nije gradonačelnik, ali mreža ostaje

Tomašević: Bandić više nije gradonačelnik, ali mreža ostaje
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.03.2021 / 13:56
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Kandidat za gradonačelnika Zagreba Tomislav Tomašević na komentar da je smrt MIlana Bandića poljuljala njegovu poziciju favorita na izborima, izjavio je u četvrtak da su Bandićeva mreža, nasljeđe i problemi i dalje prisutni, a da ih je on spreman rješavati.

"Bandić više nije gradonačelnik Zagreba, ali mreža je i dalje tu. Nasljeđe i problemi su i dalje tu. Mi se dugo spremamo da te probleme rješavamo. Ušli smo u politiku ne da budemo protiv, nego da budemo za, da rješavamo probleme i podižemo kvalitetu Zagreba. Isto tako, želimo promijeniti Zagreb kako bismo promijenili Hrvatsku", rekao je Tomašević.

Nije ovaj upravljački model u Zagrebu nastao samo s Bandićem niti će nestati. Nestat će jedino ako dođe do prave promjene koje su jedino oni, smatra, jamac na ovim izborima.

"Koalicija između HDZ-a i Bandića je stabilna već pet godina. Tko je upravljao Zagrebom prije Bandića - HDZ. Tko upravlja na razini Hrvatske klijentelistički i koruptivno - HDZ. Iz te perspektive, kada gledamo sve lokalne šerife u Hrvatskoj, model lokalnih šerifa treba razmontirati. Najbolje mjesto da to pokažemo je Grad Zagreb jer je to simbol", poručio je Tomašević.

Ne smatra da je ispao politički nekorektan što nije došao na sprovod i što se nije upisao u knjigu žalosti te poručio da je izrazio sućut obitelji, do danas otkazao sve aktivnosti u kampanji te se suzdržao od bilo kakvih javnih nastupa. "Smatram da je to bilo primjereno s obzirom i na odnos koji sam imao s pokojnim Bandićem", ocijenio je.

Volim kada nas se podcjenjuje, jedva čekam debate

Poručio je da se ne bavi drugim kandidatima i da se nikoga ne boji. Na komentar da neki politički analitičari kažu da Tomašević u novom preslagivanju odnosa ima manje šanse jer mu je politička snaga bila najviše u tome što se postavio kao suprotnost Bandiću, odgovorio je da voli kada ih se podcjenjuje.

"To je prirodna pozicija u kojoj se jako dobro osjećamo zato što su to radili i prije lokalnih izbora 2017. kada smo se pojavili samo nekoliko mjeseci prije izbora i postali najveće iznenađenje. To su radili i prije parlamentarnih izbora kada nam nisu davali šanse ni za jedan mandat, a u Sabor smo ušli kao peta politička opcija", podsjetio je.

Dodao je da su u manje od godinu dana djelovanja u Saboru prema anketama sada treća politička opcija u cijeloj zemlji. Toliko o tome da smo svedeni samo na Zagreb i Bandića, poručio je.

"Gradskim temama bavim se više od 15 godina, a bavimo se ne samo problemima, nego i rješenjima. Jedva čekam debate s drugim kandidatima koji su otkrili ljubav prema Zagrebu preko noći i sada se kandidirali, da vidimo taj sadržaj i ideje", ocijenio je Tomašević.

Poručio da je da mjesecima rade na programu za koji vjeruje da će biti najdetaljniji i najopsežniji od svih političkih opcija za Zagreb na ovim izborima. Na njemu je radilo više od 150 ljudi te će ga uskoro predstaviti, kao i vanjske stručnjake koji će pokazati da imaju viziju upravljanja gradom.

Gradski dug ćemo stabilizirati kontrolom javne nabave

Rekao je da je proračunski dug službeno 1,3 milijarde kuna, ali da još nisu dobili izvješće o izvršenju proračuna za prošlu godinu koja je bila vrlo teška za Zagreb iz perspektive potresa, pandemije i socio-ekonomske krize.

Jedan od glavnih načina kako će taj dug stabilizirati i smanjivati je reorganizacija i kontrola javne nabave, najavio je Tomašević.

"Prva i osnovna stvar i moja poruka privatnom sektoru jest da će biti ista pravila igre za sve. Nema više favorita", poručio je, izrazivši uvjerenje da će to godišnje smanjiti troškove za Grad i Holding za 600 milijuna kuna.

Najavio je reviziju svih "štetnih" ugovora s privatnim poduzećima, posebice za poslove koji su "prirodni monopoli", a za koje vjeruje da gradska poduzeća i uprava sa svim svojim ljudskim i materijalnim kapacitetima mogu sama obavljati, što će biti jeftinije.

Tomašević je poručio da građani ne moraju strahovati o rastu cijena komunalnih usluga, kao niti o pogoršanju kvalitete. Očekuje da mandat na raspolaganje stave svi pročelnici i sve uprave gradskih poduzeća, a za ta mjesta će raspisati javne natječaje.

Tagovi: Tomislav Tomašević, Milan Bandić
PROČITAJ I OVO
Čičin-Šain: Mjere iz 2020. više nisu tako efikasne u borbi protiv virusa
STAVOVI
Čičin-Šain: Mjere iz 2020. više nisu tako efikasne u borbi protiv virusa
ZAGREB - Virusni imunolog Luka Čičin-Šain u Dnevniku N1 govorio je o epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj.
Krivokapić: Veljović predvodi Patriotsko-komitski pokret
PORUKE
Krivokapić: Veljović predvodi Patriotsko-komitski pokret
PODGORICA - Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je danas da savjetnik crnogorskog predsednika i bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović predvodi Patriotsko-komitski pokret, koji je, kako je rekao, "svoj štab iz policije preselio u štab paralelnog organa".
Preminuo Alenko Zornija, dugogodišnji dopisnik Vjesnika iz BiH
IN MEMORIAM
Preminuo Alenko Zornija, dugogodišnji dopisnik Vjesnika iz BiH
SARAJEVO - Novinar i dugogodišnji dopisnik zagrebačkog "Vjesnika" iz Bosne i Hercegovine Alenko Zornija umro je iznenada u nedjelju u Sarajevu u 51. godini, potvrdili su tijekom dana iz obitelji.
Otto Barić jedan od kandidata za zamjenika Jelene Pavičić Vukičević
IZNENAĐENJE
Otto Barić jedan od kandidata za zamjenika Jelene Pavičić Vukičević
ZAGREB - Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje i Otto Barić, poznati zagrebački arhitekt koji je u subotu predstavio svoju ideju budućeg Dinamova stadiona, bit će kandidati za zamjenike Jeleni Pavičić Vukičević na predstojećim lokalnim izborima za gradonačelnika.
Sudionik korona partyja u Belgiji u bijegu pred policijom pao i poginuo
TRAGEDIJA
Sudionik korona partyja u Belgiji u bijegu pred policijom pao i poginuo
BRUXELLES - Dvadesetjednogodišnji mladić pao je s prozora i poginuo u nedjelju ujutro u bijegu pred belgijskom policijom u Antwerpenu koja je stigla po dojavi o nedopuštenom okupljanju zbog pandemije covida-19.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE