GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Todorović: U Slobodi eksplodirao magacin sa barutom

Todorović: U Slobodi eksplodirao magacin sa barutom
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.06.2021 / 11:13
Autor: SEEbiz
ČAČAK - Gradonačelnik Čačka Milun Todorović izjavio je danas da je nakon sinoćnje ekspolozije u krugu fabrike "Sloboda" situacija stabilna i da je zbog predostrožnosti naređena evakuacija oko 150 domaćinstava, čije se kuće nalaze u neposrednoj blizini fabričkog kruga.

Gradonačelnik Čačka je, u emisiju Uranak na televiziji K1, naveo da je za 35 porodica, koje nisu imale gde da odu, obezbeđen smeštaj u gradskom hotelu.

„Nadležne službe su sinoć lokalizovale i ugasile požar i sada više nema bojazni od novih eksplozija. Sada znamo da je eksplodirao magacin sa barutom, ali uzroci eksplozije biće utvrđeni tokom istrage“, izjavio je Todorović.

On je potvrdio da je sinoć u Čačak dosao i ministar odbrane Nebojša Stefanović sa stručnim saradnicima, koji su ostali tokom noći i biće na licu mesta tokom dana da bi se predupredili neželjeni efekti ovog incidenta.

Todorović je najavio sastanak koordinacionog tela ministarstva odbrane, unutrašnjih poslova i grada Čačka, na kojem će biti procenjeni rizici i doneta odluka kada da se građani koji stanuju u blizini fabrike vrate svojim domovima, ali je naglasio da to sigurno neće biti danas.

Tagovi: Milun Todorović, Sloboda Čačak, Čačak
PROČITAJ I OVO
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE