GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Todorić ne želi odvjetnika, neće surađivati ni sa službeno dodijeljenim

Todorić ne želi odvjetnika, neće surađivati ni sa službeno dodijeljenim
PRAVNA BORBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.03.2020 / 09:50
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U četvrtak se trebalo nastaviti suđenje Ivici Todoriću, ali današnja rasprava je odgođena jer je Todorić morao postaviti odvjetnika po službenoj dužnosti i zbog nedolaska četvrtookrivljene Nikol De Rosi.

Nakon što je raskinuo suradnju sa svojim odvjetnicima Jadrankom Sloković i Čedom Prodanović, Todorić se danas na sudu pojavio sam.

Ivica Todorić danas je rekao da neće angažirati odvjetnika iz mnogih razloga. Sudac mu je kazao da će mu Sud dodjeliti odvjetnika po službenoj dužznosti, no Todorić mu je odgovorio da je to stvar Suda, no da on s njim neće surađivati.

Podsjetimo, najpoznatiji odvjetnički par Jadranka Sloković i Čedo Prodanović više neće zastupati najpoznatijega hrvatskoga optuženika, bivšega vlasnika Agrokora. Zbog čega je došlo do prekida suradnje između poznatih odvjetnika, koji su Todorića branili od početka slučaja Agrokor, te jednoga od njihovih najpoznatijih klijenata odvjetnici nisu željeli reći zbog odvjetničke tajne.

“Ne možemo ništa reći, radi se o povjerljivom odnosu između odvjetnika i klijenta”, rekla je jučer u telefonskom razgovoru odvjetnica Sloković.

Podsjetimo, u ovom je sudskom slučaju Todorić zajedno s bivšim menadžerima Agrokora Antom Huljevom i Piruškom Canjugom te švicarskom konzultaticom Nicole De Rossi optužen da je preko faktura za nepostojeće konzutanstke usluge iz Agrokora izvukao 1,25 milijuna eura.

Riječ je o jednome manjemu kraku tzv. afere Agrokor, u kojemu je istraga prva bila dovršena, a nedavno je optužno vijeće zagrebačkoga Županijskoga suda potvrdilo i optužnicu.

Tagovi: Ivica Todorić, Agrokor, Jadranka Sloković, Čedo Prodanović, Nikol De Rosi
PROČITAJ I OVO
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
ODJECI
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
BERLIN - Mediji s njemačkoga govornog područja u analizama izbora u Hrvatskoj ukazuju na predstojeće mukotrpno sastavljanje vlade i ne isključuju mogućnost novih izbora.
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
PORUKE
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
ZAGREB - Ne stišavaju se reakcije na odluku Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar i predsjednik Vlade.
Preminula Bojana Janković
IN MEMORIAM
Preminula Bojana Janković
BEOGRAD - Beživotno telo B.J. (1977) pronađeno je sinoć oko 19 u stanu u Ulici Đure Daničića, u Starom gradu.
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE